Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Isparta UMKE'den bölge kampı

Isparta UMKE'den bölge kampı

Isparta UMKE, ekim ayında Afyonkarahisar ve Burdur illeri UMKE ekipleriyle büyük bir bölge kampına ev sahipliği yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Isparta UMKE'den bölge kampı
KAYNAK: İHA

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Isparta UMKE'nin genç ve dinamik personel kadrosuyla aktif görevlerde bulunmaya devam ettiğini duyurdu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Isparta UMKE'nin ekim ayında Afyonkarahisar ve Burdur illeri UMKE ekipleriyle büyük bir bölge kampına ev sahipliği yapacağını açıkladı. Küçükcoşkun, 'Isparta UMKE olarak afetler, sağlık tedbirleri, protokol görevleri, saha vakaları, eğitimler ve tatbikatlarda profesyonel ve koordineli bir yaklaşımla görev almaktayız' dedi.

Küçükcoşkun, 1999 Marmara Depremi'nden sonra afetlere hazırlığın öneminin arttığını belirterek, '2003 yılından itibaren ülke genelinde medikal kurtarma ekipleri oluşturulmuş ve UMKE, en fazla personele sahip medikal kurtarma ekibi olma unvanını kazanmıştır' ifadelerini kullandı. Isparta UMKE ekipleri, afetlere, büyük kazalara ve maden kazalarına müdahale edebilmek için dağcılık ve dalgıçlık gibi profesyonel eğitimler almış durumda.

Isparta'da 123 UMKE Personeli Bulunuyor

Isparta Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, 123 kişilik UMKE personeli bulunuyor. Bu personel, acil tıp uzmanları, pratisyen hekimler, ambulans acil bakım teknikerleri, hemşireler ve diğer sağlık profesyonellerinden oluşuyor. Küçükcoşkun, 'UMKE ekipleri, afetzedelere olay yerinde müdahale ederek ölüm ve sakatlıkları en aza indirmeyi hedeflemektedir' şeklinde konuştu.

Küçükcoşkun, Isparta UMKE'nin 2024 yılı başından itibaren birçok önemli etkinlikte görev aldığını ve Ekim ayında düzenlenecek bölge kampının yanı sıra çeşitli tatbikat ve organizasyonlarda aktif olarak rol alacağını belirtti. 'Isparta UMKE, 6 Şubat 2023'teki büyük depremde de aktif görev almış ve depremzede vatandaşlara müdahalede bulunmuştur' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa Yunusemre’de açık hava sinema akşamları başladı

Manisa Yunusemre’de açık hava sinema akşamları başladı