Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel İncirgediği Mahallesi temiz içme suyuna kavuştu!

İncirgediği Mahallesi temiz içme suyuna kavuştu!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Tarsus İlçesi İncirgediği Mahallesi'nde gerçekleştirdiği paket içme suyu arıtma tesisi ile bölge sakinlerine temiz ve kaliteli içme suyu sağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İncirgediği Mahallesi temiz içme suyuna kavuştu!
KAYNAK: İHA

İnşaatı tamamlanan tesis, mahallede daha önce kullanılan artezyen suyunun yerine geçerek, vatandaşlara sağlıklı bir içme suyu kaynağı sundu.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, tamamlanan tesisin çalışma prensiplerini yerinde inceledi. Saatte 6 metreküp içilebilir temiz su üretebilen arıtma sistemi, bölgenin su sorununu çözmekte etkili oldu. Tesisin otomasyonla ve uzaktan izlenerek işletileceği belirtilirken, İncirgediği paket arıtma sistemi ile kuyu suyundaki kirleticilerin ileri arıtma yöntemleriyle temizlendiği vurgulandı.AW072437_01

MESKİ içme suyu klorlama ve şebeke denetimi birim sorumlusu Ali Şahin, projenin amacını açıklayarak, "İleri arıtma yöntemleriyle parametreleri limitlerin kat kat altına indirdik. İncirgediği Mahallesi'nin hizmetine sunduğumuz içme suyu arıtma tesisimizin mahalle sakinlerinden olumlu geri dönüşler aldık. Bu proje sayesinde mahalle sakinleri rahatlıkla temiz içme suyunun keyfini çıkarıyor" şeklinde konuştu.

İncirgediği sakinlerinden Şerafettin Can, temiz içme suyuna kavuşmanın mutluluğunu paylaşarak, "Daha önce suyumuzdan rahatsızdık. Şu an bu tesis sayesinde suyumuzu rahatlıkla içiyoruz. Yapılan hizmetten dolayı başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" dedi. Mahalle sakinleri, temiz içme suyuna kavuşmanın kendilerini memnun ettiğini ifade etti ve yapılan hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti.AW072437_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşkent Kongre Merkezi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşkent Kongre Merkezi’nde