Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hataylı sarraftan uyarı: İnternetten altın alışverişine dikkat!

Hataylı sarraftan uyarı: İnternetten altın alışverişine dikkat!

Sarraflar internet üzerinden yapılan mücevher alışverişlerinde sahte, gramajı ve ayarı düşük altınlarla karşılaşılabileceğine dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hataylı sarraftan uyarı: İnternetten altın alışverişine dikkat!
KAYNAK: İHA

Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, son dönemlerde internet üzerinden yapılan mücevher alışverişlerinin artmasıyla birlikte dolandırıcılık olaylarının da çoğaldığını ifade etti. Güney, internetten yapılan altın ve mücevher alımlarında sahte, gramajı düşük veya ayarı bozulmuş ürünlerin satılma riskinin yüksek olduğunu belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Altının uluslararası bir değer olduğuna dikkat çeken Güney, özellikle çok ucuza satılan altınların gerçek olmayabileceğini vurguladı.

"İnternetten alınan altın sahte olabilir"

Sarraf Güney, internetten altın alışverişi yapan kişilerin sıkça ucuza altın alma yanılgısına düştüğünü ifade ederek şunları söyledi: "Günümüzde her şeyi internetten almaya başladık. Ancak altın gibi değerli bir madenin internet üzerinden alınması bazı riskleri beraberinde getiriyor. Ucuz altın aldığımızı düşündüğümüz durumlarda, altın ya sahte çıkabiliyor ya da gramajı ve ayarıyla oynanmış olabiliyor. Altın, dünya genelinde belirli bir değeri olan ve standartlarla satılan bir maden. Bu nedenle çok ucuza alınan altınların genellikle gerçek olmadığını görüyoruz."

"Fiziki satış noktası olan firmalar tercih edilmeli"

İnternetten yapılan mücevher alışverişlerinde, satıcı firmanın fiziki bir satış noktasının olmasının büyük önem taşıdığını belirten Güney, "İnternetten altın alırken mağduriyet yaşamamak için, alışveriş yapılan firmanın fiziki bir mağazasının olup olmadığının araştırılması gerekiyor. Aldığınız altının sahte çıkması ya da ayar ve gramaj sorunlarıyla karşılaşmanız durumunda, başvurabileceğiniz bir adresin olması önemlidir. Aksi halde mağduriyet yaşamanız kaçınılmazdır" dedi.

"Ucuza altın almak zarar ettiriyor"

Ahmet Güney, internetten yapılan altın alışverişlerinde ucuza ürün aldığını zanneden kişilerin aslında zarara uğradığını vurguladı. "İnsanlar çok hesaplı bir alışveriş yaptığını düşünerek internetten altın alıyorlar, ancak aldıkları ürün ya sahte çıkıyor ya da ayarı ve gramajı değiştirilmiş oluyor. Bu da ticarette avantaj değil, zarar anlamına geliyor" diyerek uyarılarını yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da O Bölgesi Tahliye Ediliyor! Vatandaşlar Mağdur

Antalya'da O Bölgesi Tahliye Ediliyor! Vatandaşlar Mağdur