Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da sahte altın uyarısı! Gerçek altın nasıl anlaşılır?

Hatay'da sahte altın uyarısı! Gerçek altın nasıl anlaşılır?

Hatay'da bir sarraf, düğün sezonunun yoğun geçtiği bu günlerde vatandaşların sahte altın tuzağına düşmemesi için önemli tavsiyelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da sahte altın uyarısı! Gerçek altın nasıl anlaşılır?
KAYNAK: İHA

Yaz aylarının gelmesiyle düğünlerde yaşanan artış, evlenecek çiftlerin ve misafirlerin sahte altın korkusunu da beraberinde getiriyor. Hatay'da kuyumculuk yapan Ahmet Güney, sahte altın tuzağına düşmemek için bilinmesi gereken püf noktaları paylaştı. Altın alırken dikkat edilmesi gerekenler, düğün sezonunda daha da hayati önem taşıyor.

A W266812 01 Result

Gerçek altın nasıl anlaşılır?

Sahte altında mukavemet arttıkça ezilme gerçekleşmiyor

Güney, sahte altınla gerçek altını ayırt etmenin en kolay yollarından birinin altının mukavemeti olduğunu vurguladı. Gerçek altın, mukavemet uygulandığında yumuşarken, sahte altın sertliğini koruyor. Sahte altının içine katılan alaşımların, sertlik sağladığını ancak gerçek altının özelliklerini yansıtmadığını belirten Güney, 'Sahte altında mukavemet artsa da herhangi bir ezilme gerçekleşmiyor.' dedi.

Sahte altının hafifliği ele veriyor

Ahmet Güney, sahte altının görünümüne oranla daha hafif olduğunu belirtti. Altın alırken bilindik ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmanın önemine dikkat çeken Güney, 'Sahte altın, elinize aldığınızda hafif gelecektir. Gerçek altın ise daha tok ve kıvamında bir ağırlık hissi verir. Kalpazanların tuzağına düşmemek için güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmak faydanıza olacaktır.' diye konuştu.

A W266812 04 Result

Düğün sonrası hayal kırıklığını önlemek için tedarikçiler denetlenmeli

Güney, düğün sonrası sahte altın veya düşük ayarlı altın nedeniyle yaşanan hayal kırıklıklarının önüne geçmek için tedarikçilerin de düzenli olarak denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Kuyumcuların, tedarikçileri denetleyerek müşteri mağduriyetini önlemesi gerektiğini söyleyen Güney, 'Vatandaşlarımız mağdur olursa biz de mahcup oluruz. Bu yüzden süreci doğru yönetmeye özen gösteriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu gece benzine yeni zam geliyor!

Bu gece benzine yeni zam geliyor!