Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da o mahallenin sakinleri 3 yıldır korkuyla yaşıyor

Hatay'da o mahallenin sakinleri 3 yıldır korkuyla yaşıyor

Hatay’da vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören 3 katlı metruk binanın bir an önce yıkılmasını talep ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da o mahallenin sakinleri 3 yıldır korkuyla yaşıyor
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi yıkım yaşayan Hatay'da, yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti ve on binlerce bina yerle bir oldu. Depremin ardından, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürerken, İskenderun ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan 3 katlı metruk bina, tehlike arz etmeye devam ediyor.

Mahalle Sakinleri Korkuyla yaşıyor

Bölgedeki vatandaşlar, binadan zaman zaman düşen parçaların tedirginlik yarattığını belirtiyor. Mahalle sakini 26 yaşındaki Sinan Kara, binanın ağır hasarlı olduğunu ifade ederek, "Evimizin önü ara sokak, çocuklarımız dışarıda oyun oynayacaklar oynayamıyorlar. Deprem korkusu var. Binanın hasar korkusu var. 6 Şubat depreminden bu yana çocuklarımız oyun oynayamıyor, çocuklarımızı sokağa salamıyoruz" dedi.

Yıkım Talebi ve Mahkeme Süreci

Sinan Kara, "Yanımızda bulunan ağır hasarlı binanın mahkeme süreci tamamlandı. Komşumuzdan aldığımız bilgiye göre bina zaten yıkılacak. Biz de mahalle sakini olarak bu binanın ivedilikle yıkılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca, "Artçı depremlerde sürekli ara ara parçalar düşüyor, onun da tehlikesini yaşıyoruz" diyerek endişelerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bosna Hersek'te Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu

Bosna Hersek'te Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Neden Oldu