Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da depremzede mandalina üreticisine destek

Hatay'da depremzede mandalina üreticisine destek

Hatay'da yüksek rekolte ile üretilen mandalinada üretici ve zincir marketler arasındaki komisyoncular ortadan kaldırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede mandalina üreticisine destek
KAYNAK: İHA

Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın liderliğinde, bereketli topraklarda yetişen ve yüksek rekolte nedeniyle tarla fiyatları düşen mandalinada önemli bir değişiklik gerçekleşiyor. Asrın felaketi olarak adlandırılan Hatay'daki depremin ardından, Vali Masatlı'nın girişimleri sayesinde üretici ile zincir marketler arasındaki komisyoncular ortadan kaldırıldı.

Hatay'da Depremzede Mandalina Üreticisine Destek

Bu yıl mandalina rekoltesinin beklentilerin üzerinde olması, hasadın başlamasıyla birlikte mandalina fiyatlarını tarlada 2 TL'ye kadar düşürdü. Ancak, diğer ürünlerde olduğu gibi mandalinada da komisyoncuların etkisiyle tarla fiyatı ile market fiyatı arasında belirgin bir fark oluştu. Büyük şehirlerde mandalina fiyatlarının 20 TL'ye kadar çıkması, özellikle üreticileri olumsuz etkiledi. Vali Masatlı, çiftçinin ürününü doğrudan zincir marketlere ulaştırabilmesi amacıyla girişimlerde bulunarak çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Hatay'da Depremzede Mandalina Üreticisine Destek

Vali Masatlı'nın müdahalesiyle dalda kalan mandinalar, tekrar hasat edilerek değerlendirilmeye başlandı. Depremzedeler arasında olan üreticiler, Vali Masatlı'ya teşekkürlerini iletti. Mandina üreticisi Sefer Mansuroğlu, 'Dalda kalan mandinalar için Hatay Valimiz Mustafa Masatlı müşteri gönderiyor. Biz de burada o müşterilere cevap veriyoruz, kesiyoruz ve kendilerine veriyoruz. Allah razı olsun bir nebze de olsa katkı oluyor. Umarım bu satışın sürekliliği olur. Mandalinayı alacak müşteriyi de bulamıyoruz ama işte sayın valimizden Allah razı olsun bize müşteri buldu. Şu an günlük bir araba mandalina gönderiyoruz' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgesi için saat verildi!

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgesi için saat verildi!