Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hatay'da Burs Dolandırıcılığı: 10 TL Gönderip 5 TL Geri İstediler

Hatay'da Burs Dolandırıcılığı: 10 TL Gönderip 5 TL Geri İstediler

Hatay'da üniversite öğrencisi Nazime Avcıoğlu sahte burs ilanı üzerinden dolandırılmaya çalışıldı. Dolandırıcılar öğrenciye 10 TL gönderip 5 TL geri istediler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hatay'da Burs Dolandırıcılığı: 10 TL Gönderip 5 TL Geri İstediler
KAYNAK: İHA

Hatay'da üniversite öğrencisi Nazime Avcıoğlu, sahte burs ilanı üzerinden dolandırılmaya çalışıldı. Dolandırıcılar, öğrenciye 10 TL gönderip 5 TL geri istediler.

Üniversite öğrencisi dolandırıcılık girişimini fark etti

Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan yüksek lisans öğrencisi Nazime Avcıoğlu, internet üzerinden burs arayışı sırasında karşılaştığı kurumsal bir kuruluşa ait olduğunu düşündüğü ilan üzerinden başvuru yaptı. Kısa süre sonra kimlik bilgilerini ve banka hesabını ele geçirmek isteyen dolandırıcılar, Avcıoğlu'nun hesabına 10 TL gönderip 5 TL’sini geri istediler. Şüphelenen Avcıoğlu, dolandırıcılığı araştırarak kısa sürede taktiği fark etti.

Dolandırıcılar engellendi

Avcıoğlu, durumu araştırıp ilgili kurumla görüştükten sonra dolandırıcıların daha önce benzer yöntemlerle başkalarını da kandırmaya çalıştığını öğrendi. Dolandırıcılara şikayette bulunacağını söyleyince, numarası engellendi.

Öğrencilere uyarı

Nazime Avcıoğlu'nun annesi ve Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu, sahte burs ilanları konusunda öğrencilere dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “Kızım bu burs başvurusuna katıldıktan sonra 10 TL gibi küçük bir miktar yatırdılar ve bunun 5 TL'sini geri istediler. Bunu çok garip bulduk ve dolandırıcılık olduğunu anladık. İnternette bu durumun başka öğrencilerin de başına geldiğini gördük. Öğrencilerin burs başvurularını yaparken dikkatli olmaları ve başvurdukları kurumları iyice araştırmaları gerekiyor” dedi.

Öğrenciler dikkatli olmalı

Dolandırıcılık girişimiyle ilgili polise şikayette bulunulduğunu belirten Gülay Avcıoğlu, "Sahte kuruluşlar küçük meblağlarla güven kazanıp kişisel bilgileri elde ediyor. Bu tür dolandırıcılık girişimlerinden korunmak için öğrencilerin başvuru yapacakları kurumları titizlikle araştırmaları şart" diyerek uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye'de Alışveriş Kartlarıyla Dolandırıcılık: 8 Tutuklama

Osmaniye'de Alışveriş Kartlarıyla Dolandırıcılık: 8 Tutuklama