Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da 46 şehirden gelen 200 gönüllü narenciye hasadında!

Hatay'da 46 şehirden gelen 200 gönüllü narenciye hasadında!

Hatay'ın ilçesi Dörtyol'da 46 şehirden gelen 200 gönüllü genç narenciyeyi gönüllü olarak hasat etmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da 46 şehirden gelen 200 gönüllü narenciye hasadında!
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanan narenciye hasadı sorununa çözüm arayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 46 farklı şehirden 200 gönüllü gençle bir araya geldi. Türkiye’nin önemli narenciye üretim bölgelerinden biri olan Hatay’da, zorlu hava koşulları ve işçi sıkıntısı nedeniyle ürünler dalda kalmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan girişimle, gençler 3-15 Şubat tarihleri arasında Erzin, Dörtyol, Payas ve Samandağ ilçelerinde çiftçilere yardım edecek.

Hatay'da 46 Şehirden Gelen 200 Gönüllü Narenciye Hasadında!

Gönüllü Gençlerden Çiftçilere Nefes

Hataylı çiftçilerin işçi bulma sorununa çözüm getirmek amacıyla düzenlenen bu kampanyada, gönüllü gençler ilk olarak Dörtyol ilçesinde Numunuevler Mahallesi’nde bir çiftçinin narenciye bahçesinde çalışmalara başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde yer alan 200 gönüllü genç, çiftçilere destek olarak narenciyelerin toplanmasına yardımcı oluyor.

Hatay'da 46 Şehirden Gelen 200 Gönüllü Narenciye Hasadında!

'Bir Ağacı Kurtarırsak Faydalı Olacak'

Gönüllü Çalışmaları Daire Başkanı Abdullah Said Akkuş, 46 farklı şehirden gelen 200 gençle birlikte çiftçilere destek verdiklerini belirterek, “Bir sonraki yıl için bir ağacı bile kurtarırsak faydalı olarak görüyoruz” dedi.

Hatay'da 46 Şehirden Gelen 200 Gönüllü Narenciye Hasadında!

Gönüllülerin Motivasyonu Yüksek

Hatay’a Bilecik’ten gelen gönüllü Özlem Erdoğan, 'Buradaki insanların yanında olmak için buradayız. Onlara unutulmadıklarını hissettirmek için buradayız” diyerek motivasyonlarının yüksek olduğunu belirtti. Gaziantep’ten gelen gönüllü Erkan Orhan da, “Burada çiftçilerimizin kalkınması, önümüzdeki yıl rekoltenin düzelmesi ve toprağın asitlenmemesi için gönüllü gençlerle birlikte burada gerekli çalışmaları yapıyoruz' dedi.

[gallery id="612" color="bg-warning"][/gallery]

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek: Ekonomi programı kararlılıkla uygulanacak

Bakan Şimşek: Ekonomi programı kararlılıkla uygulanacak