Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da 35 yıldır değişmeyen muhtar: 5 cumhurbaşkanı gördü

Hatay'da 35 yıldır değişmeyen muhtar: 5 cumhurbaşkanı gördü

Hatay’ın Erzin ilçesinde tam 35 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Oktay Aldanmaz, 8 dönemdir girdiği tüm muhtarlık seçimlerinden galip çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da 35 yıldır değişmeyen muhtar: 5 cumhurbaşkanı gördü
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Erzin ilçesi İstiklal Mahallesi’nde tam 35 yıldır muhtarlık görevini sürdüren 58 yaşındaki Oktay Aldanmaz, 8 dönemdir girdiği tüm muhtarlık seçimlerinden galip çıktı.

Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi'nde 1989 yılından bu yana muhtarlık görevini sürdüren Oktay Aldanmaz, bölgenin en tanınmış isimlerinden biri haline geldi. Aldanmaz, tam 8 dönemdir rakipsiz olarak muhtarlık seçimlerinden galip çıkmayı başardı. Henüz 23 yaşındayken aldığı mazbatayı bugün 58 yaşında taşımaya devam eden Aldanmaz, İstiklal Mahallesi’nin dördüncü muhtarı olarak tarihe geçti.

Aldanmaz, muhtarlık sürecine ilişkin, “Kesintisiz olarak muhtarlık yapmaya devam ediyorum. 1989 yılında mazbatayı aldım ve o günden beri görevimi sürdürüyorum. İstiklal Mahallesi, 1958 yılında kuruldu ve ben bu mahallenin dördüncü muhtarıyım,” ifadelerini kullandı.

Süleyman Demirel'den Plaket Alan Genç Muhtar

Oktay Aldanmaz’ın siyasi hayatındaki en gurur verici anlardan biri, 1989 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’den aldığı plaket oldu. Türkiye'nin en genç muhtarı olarak dikkat çeken Aldanmaz, o dönemde yaşadığı bir olayı şu sözlerle anlattı: "1989 yılında Dörtyol’dan mazbatayı alıp hâkim beyin odasına gittiğimde, 'Baban neden gelmedi?' diye sormuştu, çünkü genç bir muhtar görmeye alışkın değillerdi. Daha sonra Süleyman Demirel, Türkiye’nin en genç muhtarı olarak beni yanına çağırdı ve plaket verdi. 'Bu yaşta siyasetle ne işin var?' dedi. O dönemde genç yaşta muhtar olmanın gururunu yaşadım ve bu gururu hâlâ taşıyorum."

"Beş Cumhurbaşkanı Gördü"

Oktay Aldanmaz, muhtarlık kariyerinde 35 yıl boyunca birçok önemli siyasi gelişmeye tanık oldu. Aldanmaz, bu süreçte tam beş cumhurbaşkanı gördüğünü belirterek, siyasi hayatındaki uzun soluklu başarının kendisine ayrı bir gurur verdiğini ifade etti. Aldanmaz, "Ben 23 yaşında muhtar oldum ve o günden bu yana mahallede kimse karşımıza çıkmadı." dedi.

İstiklal Mahallesi'nin Vazgeçilmezi oldu

1989’dan bu yana aynı görevde bulunarak mahalledeki tüm sorunları çözmek için çalışan Aldanmaz, mahallelinin desteğiyle görevine devam ediyor. 

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlık Dönemi

17 Nisan 1993 tarihinde Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, kalp ve koroner yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu beklenmedik ölümle birlikte boşalan cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Süleyman Demirel, 4 Mayıs 1993 tarihinde adaylığını açıkladı. TBMM’de yapılan seçimlerin ilk iki turunda yeterli oyu alamayan Demirel, 16 Mayıs 1993'te yapılan üçüncü turda koalisyon ortağı Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) desteğiyle 244 oy alarak Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı seçildi. 2000 yılına yaklaşıldığında Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı süresinin uzatılması gündeme geldi. Ancak TBMM’de yapılan oylamada, anayasa değişikliği için gereken oy sayısına ulaşılamadı ve Demirel'in görev süresi uzatılamadı. 5 Nisan 2000 tarihinde yapılan oylamada teklif reddedildi ve Demirel, 16 Mayıs 2000 tarihinde görevini Ahmet Necdet Sezer’e devretti.
 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gram altın 3.000 TL'yi görecek mi? Uzmanlardan beklenmedik tahminler

Gram altın 3.000 TL'yi görecek mi? Uzmanlardan beklenmedik tahminler