Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay mandalinasına büyük destek

Hatay mandalinasına büyük destek

Depremden sonra yaşanan zorluklar yüzünden Hataylı mandalina üreticileri ürünlerini satamadı. Nilüfer Belediyesi, Hataylı üreticilere destek çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay mandalinasına büyük destek
KAYNAK: İHA

Depremden sonra yaşanan zorluklar yüzünden Hataylı mandalina üreticileri ürünlerini satamadı. Nilüfer Belediyesi, Hataylı yerel üreticilerden aldığı mandalinaları Bursa halkına aracısız olarak sundu. Böylece hem üreticilere hem de tüketicilere destek oldu. Mandalinalar bir günde bitti. Yeni sevkiyatlar için kamyonlar Bursa’ya doğru yola çıkıyor.

Hatay, Türkiye’nin mandalina üretiminde dünya üçüncüsü. Ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası üreticiler büyük sıkıntı yaşadı. Depremle birlikte ticaret ağı da bozuldu. Üreticiler, gübre, bakım ve sulama için harcadıkları parayı bile çıkaramadı. Mandalinaların ağaçta çürümesi tehlikesi vardı. Üreticiler, “Yöneticiler bizi ziyaret etsin, durumumuzu görsün” dedi.

“Mandalinalar ağaçta çürüyor” Üreticiler, mandalinaları toplamak için işçi bulamadıklarını, bulsalar da işçi ücretinin çok yüksek olduğunu belirtti. Mandalinaları toplasalar bile satış yapacak yer bulamadıklarını söyledi. “Hataylı üreticiler olarak on binlerce ton mandalina ile ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mandalinalarımız ağaçta çürüyor. Çürüyenleri toplamak zorundayız, yoksa ağaca zarar verir. Bu da bize büyük maliyet getiriyor” diye yakındılar. Ürünlerini satabilmek için yardım istediler. Hatay’ın meşhur mandalinaları eskiden ihracata giderken, şimdi ellerinde kaldı.

Nilüfer Belediyesi’nden umut ışığı Depremden sonra Hatay’ın Samandağ ilçesine çok sayıda destekte bulunan Nilüfer Belediyesi, bu sefer de mandalina üreticilerine yardım etti. Nilüfer Belediyesi, Samandağ Belediyesi’nin iştiraki olan bir kooperatiften ilk olarak 10 ton mandalina aldı. Üreticiler, mandalinalarını satabileceklerini duyunca sevinçle ürünlerini topladı. Mandalinalar, Bursa’ya getirilerek doğrudan vatandaşa sunuldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, tarıma destek olmak için çalıştıklarını, depremzedelerin yanında olduklarını ifade etti: “Depremden bu yana elimizden geleni yaptık. Konteyner kent, aşevi, anaokulu kurduk. Şimdi de mandalina üreticilerine destek olabiliyorsak çok seviniriz. Tarımsal üretimin önemini biliyoruz. Çiftçiye destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca mandalinaları aracısız olarak halka ulaştırarak Bursalılara da Hatay’ın meşhur mandalinasını tattırdık. Aldığımız geri dönüşlerden anlıyoruz ki Bursalılar da bu desteğimizden memnun oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'den istifa eden ve Erdoğan'a oy attığını açıklayan Adnan Beker kimdir?

İYİ Parti'den istifa eden ve Erdoğan'a oy attığını açıklayan Adnan Beker kimdir?