Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay inşaatlarının Salvador Dali'si! İki elle resim çiziyor

Hatay inşaatlarının Salvador Dali'si! İki elle resim çiziyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan elektrik ustası Resulhan Kozan, binlerce denemeden sonra iki eliyle aynı anda resim çiziyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay inşaatlarının Salvador Dali'si! İki elle resim çiziyor
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bayır Mahallesi'nde yaşayan 22 yaşındaki Resulhan Kozan, inşaatlarda elektrik ustası olarak çalışıyor. 

Üniversite mezunu olan Kozan, resme olan ilgisiyle iki elle resim çizme yeteneğini YouTube'dan izlediği videolarla öğrendi. Binlerce deneme yaparak bu yeteneğini geliştiren Kozan, inşaat işleri arasında boş vakitlerinde resim yaparak kendini sanat alanında da geliştirmeye devam ediyor.

sanatıyla Fark Yarattı

Resim çizmeye başlama sürecini anlatan Kozan, iki yıl önce YouTube'da yaptığı araştırmalar sonucu, iki elle aynı anda resim çizmeyi keşfettiğini ve bunu kimsenin yapmadığını fark ettiğini belirtiyor. Kozan, bu alanda bir fark yaratmak için binlerce kez deneme yaparak başarıya ulaştığını dile getiriyor. “Elektrik ustasıyım ve iki elimle iki resim çiziyorum. Bu yüzden hevesliyim ve hırslıyım. Gündelik olarak inşaatlarda çalışıyorum ama resim sanatına olan ilgimi de sürdürüyorum," diyen Kozan, 'Mikayel: Çetin Günler' ve 'Mutluluğun 50 Sırrı' adlı iki kitap yazmayı da başardı.

İnşaatların Salvador Dali'si

Resulhan Kozan’ın ustası olan Hasan İsmailoğlu, onun hem elektrik ustası olarak çalıştığını hem de resim ve kitap yazma alanındaki yeteneklerine dikkat çekiyor. "Resulhan iyi bir elektrik ustasıdır ve bazen bize yardım etmeye gelir. Aynı zamanda kitap yazıyor ve resim çiziyor. Çok iyi resimler yapıyor ama daha da geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum,” diye konuştu.

İki de kitap yazdı

Resulhan Kozan, iki elle resim çizmenin yanı sıra 'Mikayel: Çetin Günler' ve 'Mutluluğun 50 Sırrı' adlı iki kitap yazarak, sadece resimle değil, yazarlıkla da ilgilendiğini gösteriyor. Kozan’ın, gündüzleri elektrik ustalığı yaparak geçimini sağlaması ve aynı zamanda sanata olan bağlılığı, onun çok yönlü bir sanatçı olduğunu ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EXXEN'e zam geldi: Yeni fiyatlar belli oldu

EXXEN'e zam geldi: Yeni fiyatlar belli oldu