Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Gündeme bomba gibi düştü. İki Adanalı birleşecek mi?

Gündeme bomba gibi düştü. İki Adanalı birleşecek mi?

Beşiktaş’ta seçim yaklaşırken, Hasan Arat ve Serdal Adalı birleşecek mi sorusu gündeme bomba gibi düştü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gündeme bomba gibi düştü. İki Adanalı birleşecek mi?

Küçüksaat'in haberine göre, Beşiktaş’ta seçim yaklaşırken, Hasan Arat ve Serdal Adalı birlikte hareket etmeyi planlıyorlar. Hasan Arat’ın destekçileri, “Siyaset seni başkan yapmaz” diyerek Adalı ile birleşmenin faydalı olacağını belirtiyorlar. Adalı’nın yanındakiler de, “Hasan Arat seçime hazır. Ekibi, kurulları, her şeyi tamam” diyerek Arat ile iş birliği yaparak kesin kazanacaklarını söylüyorlar.İki taraf da birleşmeye hazır. İki taraf da birleşmenin sorun yaratmayacağını düşünüyor. Fakat iki tarafın da istediği başkanlık.Hasan Arat, “Ben uzun zamandır hazırlanıyorum. Adalı aday olunca geri çekilirsem arkadaşlarım ne der” diye soruyor. Adalı da, “siyasetin durumu belli iken, Arat’ın yanında seçime girersem kaybetme riskimiz artar. Camianın buna dayanacak gücü yok” diye cevap veriyor.

2020’DE BENZER BİR SİSTEM UYGULANDI

Beşiktaş’ta gündemde olan ise Galatasaray’daki gibi iki başkanlık sistemi. Dursun Özbek kulübün, Erden Timur ise AŞ’nin başkanı oldu. Beşiktaş’ta da iki başkan adayından biri kulüp diğeriyse AŞ’nin başına geçecek.2020’de de benzer bir sistem uygulandı. Çebi kulübün, yardımcısı Erdal Torunoğulları ise AŞ’nin başında bulundu. Hatta ilk dönemde TFF, Çebi AŞ’nin başında olmadığı için Torunoğulları’nı Beşiktaş başkanı olarak tanıdı. Konuşulan bu sistem kabul görürse Adalı kulüp, Arat ise AŞ’nin başında başkan olarak görev alacak.Gazeteci - yazar Taner Talaş’ın ‘Adana’dan Portreler Galerisi’ adlı çalışmasında Hasan Arat ve Serdal Adalı’nın hayat hikayelerine şöyle yer verdi;

SERDAL ADALI KİMDİR?

1964 yılında Adana’da doğan Serdal Adalı, ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da bitirdikten sonra 1982 yılında üniversite için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Ancak 2 yıl sonra babası Hasan Adalı’nın hastalanması üzerine eğitimini yarım bırakarak Türkiye’ye döndü.1984 yılında iş hayatına girdi. Abisi Hünkar Adalı ile birlikte inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında uluslararası faaliyet gösteren SERKA Şirketler Grubunu kurdu. Babası Hasan Adalı’nın atlarıyla ilgilenerek atçılığa başladı.Bugün Adana, Konya Ereğli ve Adapazarı Hendek’te 3 ayrı çiftlikte, bazıları yurt dışından getirilen farklı kan hatlarından kısraklarla yetiştiriciliğe devam etmektedir.2012 - 2013 ve 2013 – 2015 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adalı, 25 Şubat 2018 Olağan Genel Kurulu’nda 3. kez Başkan oldu. Serdal Adalı, evli ve 2 erkek çocuk sahibidir.

HASAN ARAT KİMDİR?

Hasan Arat, 27 Eylül 1959 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Arat, Türk spor yöneticisi, iş adamı ve eski profesyonel basketbol oyuncusudur. İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma adaylığının lideriydi.Arat, 1976-1987 yılları arasında Beşiktaş basketbol takımında oynadı. Bu süreçte Beşiktaş ile 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı.Arat, basketbolculuk kariyerinin sonrasında iş hayatına başladı.Arat, 2012 yılından beri Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde (TMOK) çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012-2016 yılları arasında TMOK Yönetim Kurulu Üyesi, 2016-2020 yılları arasında TMOK Başkan Vekili ve 2020 yılından beri TMOK Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sakla Beni oyuncu kadrosu, konusu ve nerede çekiliyor

Sakla Beni oyuncu kadrosu, konusu ve nerede çekiliyor