KAMEK'te yeni dönem eğitimleri hızla devam ederken, en fazla ilgi gören kurslardan birisi de ahşap oymacılığı oldu. Kültür Park Ahşap İşleme Atölyesi'nde alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle kursiyerler, el becerilerini geliştirerek ahşaptan sanatsal ve dekoratif ürünler oluşturuyor.
Ahşap oymacılığı atölyesine katılan kursiyerler, geleneksel el sanatlarından biri olan ahşap oymacılığını öğrenme fırsatı buluyorlar. Bu özel kurs sayesinde unutulmaya yüz tutmuş bir sanatın canlandırılmasına katkı sağlanıyor.
Ahşap Oymacılığı Atölyesi kursiyerlerinden İmran Yavuz, Kahramanmaraş'ın en eski el sanatlarından biri olan ahşap oymacılığı eğitiminin verildiği bu kursa katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. İşin ehli ustalardan eğitim almanın kendileri için büyük bir şans olduğunu belirten Yavuz, bu sanatı icra etmenin kendisi için büyük bir duygu olduğunu söyledi.
Beyhan Yeter ise, eğitimin son derece eğlenceli ve keyifli bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, el becerilerini geliştirmenin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yaşatma adına kursa katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Neslihan Gülaç, yıllardır özlemle bekledikleri ve amatör bir ruhla yapmaya çalıştıkları özel bir sanat olan ahşap oymacılığı eğitiminin verildiği bu kursa katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Ahşap oymacılık sanatına sahip çıkma adına ellerinden geleni yapacaklarını belirten Gülaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör'e teşekkür etti.
Yusuf Tarık Günerli de, mesleği gereği ahşap işlerine özel bir ilgisi olduğunu ve kursa katılarak hızlı bir ilerleme kaydettiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu bu imkândan dolayı teşekkürlerini ileten Günerli, ahşap oymacılığına duyduğu ilgiyi ve sevgiyi vurguladı.
Ahşap Oymacılığı Kursu Eğitmeni İbrahim Özyürek, 40 yıldır bu mesleğin içerisinde olduğunu belirterek, kursun kursiyerleriyle birlikte verimli ve eğlenceli bir şekilde geçtiğini söyledi. İleriye yönelik çeşitli projelerinin olduğunu belirten Özyürek, kursiyerlerin kısa süre içerisinde önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. Ayrıca, oymacılığın genel olarak erkek mesleği olarak görüldüğünü ancak hanım kardeşlerin de bu işe çok yatkın olduğunu gözlemlediklerini söyledi.