Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Fethiye'de heyecan dolu atlayış! Yarasa adam uçtu

Fethiye'de heyecan dolu atlayış! Yarasa adam uçtu

"Yarasa adam" lakaplı Cengiz Koçak, Muğla Fethiye'de 300 metrelik kayalıklardan gerçekleştirdiği wingsuit atlayışıyla izleyicileri etkiledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye'de heyecan dolu atlayış! Yarasa adam uçtu
KAYNAK: AA

"Yarasa adam" lakaplı ekstrem sporcu Cengiz Koçak, Muğla Fethiye'de 300 metrelik kayalıklardan gerçekleştirdiği wingsuit atlayışıyla izleyenleri büyüledi. Kelebekler Vadisi'ndeki atlayışı, sahildeki vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kelebekler Vadisi'nden nefes kesen atlayış

Türkiye ve dünya genelinde yaptığı ekstrem atlayışlarla "yarasa adam" olarak tanınan Cengiz Koçak, Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’nde yine adrenalin dolu bir wingsuit atlayışı gerçekleştirdi. Daha önce aynı noktada yaptığı base jump atlayışı büyük ilgi görmüştü, bu kez wingsuit deneyimini yaşatmak için aynı kayalıklardan atladı. Yaklaşık 300 metre yükseklikteki "CK" adını verdiği noktadan hazırlıklarını tamamladıktan sonra, havada kısa süre süzülen Koçak, paraşütünü açarak güvenli bir iniş yaptı.

"Atlayış çok riskliydi, kimseye tavsiye etmiyorum"

Koçak, bu atlayışın ardından yaptığı açıklamada, wingsuit atlayışı için bölgedeki zorlukları anlattı. "Atlayacağımı öğrenen insanlar kumsalda bekliyordu, kalabalık büyük bir ilgi gösterdi. Ancak bu atlayış çok kısa ve riskliydi, o yüzden tavsiye etmiyorum. Sadece riskleri iyi yönetebilen sporcular için bir macera olabilir" dedi.

"Wingsuit atlayışı 11 saniyede tamamlandı"

Türkiye'deki alanların, Avrupa’daki Alpler ya da Norveç'teki atlayış noktalarından farklı olduğunu belirten Koçak, atlayışının çok kısa sürdüğünü söyledi. "Atladığım an ile paraşütü açmam arasında sadece 11 saniye geçti. Bu süre wingsuit için çok kısa. Paraşütü açtıktan sonra ise inişim 25 saniye sürdü" diye konuştu. Koçak, Türkiye'de wingsuit ve base jump atlayışlarını bu seviyede yapan tek kişi olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ev kadınlarına 'Altın Konut Modeli' ile yeni kredi fırsatı!

Ev kadınlarına 'Altın Konut Modeli' ile yeni kredi fırsatı!