Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Fethiye'de 100. Yıl Cumhuriyet Coşkusu

Fethiye'de 100. Yıl Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl, Fethiye'de de coşkulu bir törenle kutlandı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye'de 100. Yıl Cumhuriyet Coşkusu
KAYNAK: İHA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıldönümü, Fethiye'de de coşkulu bir törenle kutlandı. Fethiye Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törene, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Günşafak Karartı, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş yaptı. Kaymakam Ertaş, "Bugün, 29 Ekim 1923'te ilan edilmiş olan Cumhuriyetimizin 100. yaşına ulaşmış olmasının gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 29 Ekim, hürriyetinden taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin, küllerinden doğuşunun destanıdır. Türk milleti, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 29 Ekim 1923 tarihinde; hiç kimsenin müdahil olamayacağını, tüm dünyaya kanıyla ve canıyla ilan etmiştir" dedi.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okunurken; halk oyunları gösterileri de sunuldu. Azerbaycan, Moldova ve Ukrayna'dan gelen öğrenciler; Fethiye'deki halk oyunları ekibinde yer alan öğrenciler ile sürpriz bir gösteri sundu. Gülşen Gökçe Spor Lisesi öğrencilerinin bireysel hareketleri de alkış aldı. Öğrenciler gösterinin sonunda Türk Bayrakları ile halkı selamladılar. Türk Hava Kurumu paramotor ekiplerinin saygı uçuşunun ardından tören geçidi ile kutlama töreni sona erdi.

AW064394_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kolesterolün ilacı evinizde

Kolesterolün ilacı evinizde