Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Eski Genel Müdürden şok iddia...Turaş’ta Şimşek çaktı

Eski Genel Müdürden şok iddia...Turaş’ta Şimşek çaktı

Antalya'daki Phaselis Antik Kenti’nde yapımı devam eden iki ayrı halk plajı projesiyle ilgili tartışmalar sürerken, plajları işletecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki TURAŞ A.Ş'nin eski genel müdürü Tayhan Şimşek, kurumdaki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski Genel Müdürden şok iddia...Turaş’ta Şimşek çaktı

Şimşek, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla Ağustos 2022'de TURAŞ'a genel müdür olarak atandığını ancak kurumdaki yolsuzluk iddiaları ile ilgili hazırladığı rapor nedeniyle istifaya zorlandığını belirtti.

Şimşek, kurumda yaşanan yolsuzluk iddialarını açıklarken bazı belgeleri de kamuoyuyla paylaştı. Kendisine Lara Düğün Salonu'nun yanı sıra başka tekliflerin de yapıldığını belirten Şimşek, yalnızlaştırma ve istifaya zorlanma sürecine maruz kaldığını ifade etti.

20 MİLYON FARKLA İHALE EDİLDİ

Tayhan Şimşek, Phaselis Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 47 milyon 737 bin 500 liraya ihale edilen projeyi, Genel Müdür olduğu dönemde maliyetinin en fazla 25-30 milyon olarak hesapladığını belirterek, “Turaş, Phaselis’i yaparsa bana ne olur hesabı yaptım. Yatırım işletmeleri bu maliyeti mutlaka yapmıştır, ona ben hakim değilim. Ben, TURAŞ yaparsa burası ne kadara olur diye hesapladım. Bende tekliler de var. Gastronomi, kap kaçak maliyeti, demirbaşlar var. Hatta benim hesapladığım maliyette şezlong ve şemsiye de var. İhaleye verdiğiniz firma hiçbir zaman şemsiye ve şezlong dahil etmez, onları kendiniz alırsınız” dedi.

TÜM BELGELER TURAŞ’TA

Şimşek şunları kaydetti: “Benim 50’ye yakın teftiş kurumuna verdiğim rapor var. Şirket, kamu, halk, insan zararı var diye rapor verdim. Anladığım kadarıyla bu raporlar basına düşene kadar işlem yapılmamış. Aralık ayında raporu verdiğim günden beri beni aramayan müfettişler son bir haftadır beni arıyorlar. ‘İlgili belge var mı?’ diye soruyorlar. Sorunun muhatabı ben değilim aslında. TURAŞ’ta bu belgeler var.“

“BOMBA ONLARIN KUCAĞINA GELİR”

 “Phaselis’te sonradan ihalede düşüş olmuş diye duydum. Bu duyum tamamen. İhalenin bu kadar yüksek maliyetli olmayacağı, kazıdan vazgeçildiğini duydum. Ama EKAP’ta geçmiş, sözleşmesi imzalanmış bir ihaleden dönemezsiniz. İş artırımı yaparsanız tekrardan ihaleye çıkarsınız. Orada da muhalefete geçmiş olsun. O bomba da onların kucağına gelir, parayı ödemek zorunda kalırlar.”

“HİÇBİR ŞEY ÜCRETSİZ DEĞİL”

Şimşek, TURAŞ plajları ve burada görevden almalara ilişkin sorulan bir soruya “Öncelikle şunu söyleyeyim TURAŞ’ın işlettiği hiçbir plaj ücretsiz değil. Kapısında yazar ücretsiz halk plajı diye ama otopark ücretlidir. İçeride yediğiniz içtiğiniz ücretlidir ama hakkını yemeyelim dışarıda 40-50 liraysa TURAŞ’ta 25-30 liradır. TURAŞ’ın hiçbir işletmesinde ücretsiz otopark yoktur. İkincisi benim hazırladığım 52 kalemlik raporda geçen isimlerin çoğunu görevden almıştım. Firmaların da faaliyetlerine son verip kapının önüne koymuştum” yanıtını verdi.

Şimşek, “Sayın Bakan’ın ‘burayı Turizm Bakanlığı çalıştıracak başka kimse çalıştırmayacak’ dediğine de yorumum vardı. Sayın Bakan benim hazırladığım raporu okumamış herhalde demiştim. O dönemde usulsüzlükte de isimleri geçenler, örneğin sahte pos kullanılmış ve buna göz yuman personellerin hepsi benden sonra görevlerine geri döndürülmüş ve bazıları daha iyi yerlere bile getirilmiş” İfadelerini kullandı.

OĞUZHAN BAKIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim

Kılıçdaroğlu: Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim