Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Eren'i korurken şehit olmuştu! Ferhat Gedik'in annesi ölüm yıl dönümünde konuştu

Eren'i korurken şehit olmuştu! Ferhat Gedik'in annesi ölüm yıl dönümünde konuştu

Trabzon’un Maçka ilçesinde, Eren Bülbül'ü korumaya çalışırken şehit düşen Ferhat Gedik’in annesi Hatice Gedik, oğlunun acısını yaşıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eren'i korurken şehit olmuştu! Ferhat Gedik'in annesi ölüm yıl dönümünde konuştu
KAYNAK: İHA

Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PK*'lı teröristlerle çıkan çatışma sırasında korumak istediği Eren Bülbül ile birlikte şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ailesinin kalbinde derin bir acı bırakmaya devam ediyor. Şehit Gedik'in annesi Hatice Gedik, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşamını sürdürüyor ve evladının şehadete erişinin yıl dönümünde duygularını paylaştı.

A W264959 03 Result

Ferhat Gedik Çocukken de Asker Olmak İstiyormuş

71 yaşındaki Hatice Gedik, evladının askerlik mesleğine olan bağlılığını ve sevgisini anlattı. 'Acım, her sene bu zamanlar yenileniyor. Evladım askerliği çok severdi ve şehit oldu,' diyen anne Gedik, 'Çocukluğundan beri sopaya ip bağlardı, onu omuzuna sardı, 'Bu benim silahım' derdi, 'Ben asker olacağım' derdi. Koyunumuz vardı, koyun otlatırken ders yapardı koyunların yanında. Asker olacağım derdi. Dağlardan inmedi, Karadeniz'i çok sevdi, orayı sanki kendisi kurtaracaktı. Karadeniz'den tayini Ankara'ya çıktı, eşini ve çocuklarını Ankara'ya yerleştirdi, kendisi geri Trabzon'a döndü. Ben dedim oğlum gitme, 'Anne, ben gitmeyim, o gitmesin kim gidecek?' dedi. Ama oğlum senin tayinin Ankara'ya çıktı dedim, orada olanlar yapsın dedi. Anne dedi, beni gönderiyorlar dedi. Kim gidecek, ben gitmeyim, o gitmeyim derse dedi. Temizleyip geri döneceğim dedi, anne dedi gidiş o gidiş oldu gitti.' şeklinde konuştu.

Eren'i Korurken Şehit Olmuştu! Ferhat Gedik'in Annesi Ölüm Yıl Dönümünde Konuştu

Evladının Şehadet Anını Anlattı

Evladının şehadete eriştiği gün yaptığı cep telefonu görüşmesini anlatan Hatice Gedik, 'Bir haftası kalmıştı oradan dönmesine. Bir evde hırsızlık olayı olmuş, bir çocuk var, 'Aradı bana dua et anne' dedi. Oğlum her zaman dua ediyorum ben sana dedim. 'Anne bu sefer biraz tehlikeli gibi duruyor' dedi. Hissetmiş kendisi, gidince işte aradılar, orada şehit olduğu haberini aldık. Yaralı diye haber aldık, sonra şehit olduğunu öğrenince yıkıldık, mahvolduk. Halen o günden beri acısı içimizden çıkmıyor, her sene yenileniyor. 12 Ağustos evladımın doğum günü, 41 kurşun yedi benim yavrum ve 41. yaş günü toprağa girdi' dedi.

A W264959 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan açıkladı: Kesimhanelere kamera zorunluluğu getiriliyor

Bakan açıkladı: Kesimhanelere kamera zorunluluğu getiriliyor