Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Eğirdir Gölü'nde gizemli su kabarcığı olayı yine görüldü

Eğirdir Gölü'nde gizemli su kabarcığı olayı yine görüldü

Isparta Eğirdir Gölü'nde ikinci kez tespit edilen su kabarcıkları çeşitli spekülasyonlara yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğirdir Gölü'nde gizemli su kabarcığı olayı yine görüldü
KAYNAK: İHA

Isparta'nın Eğirdir ilçesi, geçtiğimiz günlerde su kaynağı görünümünde tespit edilen bir su kabarcığıyla gündeme gelmişti. 10 Ağustos'ta tespit edilen bu kabarcığın ardından, Taşeski mevkiinde ikinci bir su kabarcığı daha görüntülendi. Bu kabarcıkları gören vatandaşlar, yer altı suyu kaynağı olduğunu düşünerek, göl için dua ettiler.

A W269304 03 Result

Dr. Meltem Kaçıkoç: 'Kapsamlı Çalışmalar Yapılmadan Kesin Sonuca Varılamaz'

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Meltem Kaçıkoç, Eğirdir Gölü'nde yapılan gözlemler ve su kabarcıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Dr. Kaçıkoç, 'Bu tür oluşumlar, göl özelinde kapsamlı bilimsel çalışmalar yapılmadan kesin bir sonuca bağlanamaz. Metan gazı olduğu söyleniyor ama farklı bir gaz çıkışı da olabilir' dedi.

Metan Gazı mı, Farklı Bir Gaz mı?

Dr. Kaçıkoç, Eğirdir Gölü'ndeki su kabarcıklarının arka planını anlamak için detaylı bilimsel araştırmaların gerekli olduğunu vurgulayarak, 'Göller, metanı atmosfere salabilen alanlar olduğu gibi, metan emisyonlarını azaltabilen yutaklar olarak da görev yapabilir. Ancak çıkan gazın türü, ölçümler yapılmadan netleştirilemez' ifadelerini kullandı.

A W269304 01 Result

Eğirdir Gölü Ekosistemi ve İklim Değişikliği

Eğirdir Gölü’nün ekosisteminin karmaşık yapısına dikkat çeken Dr. Kaçıkoç, 'Eğirdir Gölü'nün sediment yapısı, sülfat ve demir içeriği gibi kimyasal özellikler, muhtemel gaz oluşumlarıyla doğrudan ilişkilidir. Gölün iklim değişikliğine tepkisini anlamak ve sürdürülebilir koruma sağlamak için multidisipliner bilimsel çalışmalar büyük önem taşıyor' dedi.

A W269304 02 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkı Alkan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Hakkı Alkan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?