Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı kapatıldı

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı kapatıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, artan orman yangınları nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı kapatıldı
KAYNAK: İHA

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yaban hayatı ve endemik bitkiler için büyük önem taşıyan bir alan olarak biliniyor. Ancak, artan orman yangınları nedeniyle alınan yeni bir kararla, park 26 Ağustos 2024 tarihine kadar ziyaretçi ve araç girişlerine kapatıldı. Bu karar, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu tarafından yangın riskini minimize etmek amacıyla alındı.

Aydın Valiliği'nden Resmi Açıklama Geldi

Aydın Valiliği, bu kararla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı uyarı raporuna göre, bölgede yüksek sıcaklıkların devam ettiği ve yangın riskinin arttığı vurgulandı. Valilik açıklamasında, 6831 Sayılı Orman Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin dikkate alındığı belirtilerek, Kuşadası İlçesi Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nun 14 Mayıs 2024 tarihli kararı doğrultusunda parkın kapatıldığı bildirildi.

A W269545 01 Result

Tedbir Amaçlı Karar Alındı

Orman yangınlarının önlenmesi amacıyla alınan bu karar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'na dayandırıldı. Valilik, yangın riskinin yüksek olduğu dönemlerde, parkın ziyaretçilere kapatılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Bu önlemin, ormanların korunması ve yangın tehlikesinin en aza indirilmesi amacıyla alındığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Payas'ta boğulma tehlikesi geçiren kişiyi vatandaşlar kurtardı

Hatay Payas'ta boğulma tehlikesi geçiren kişiyi vatandaşlar kurtardı