Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Dikkatler MERCİ'de toplanıyor!

Dikkatler MERCİ'de toplanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklara yönelik önemli bir program olan ‘Attentioner ile dikkatimi topluyorum programı’ ile dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkatler MERCİ'de toplanıyor!
KAYNAK: İHA

7-18 yaş grubundaki bireylerin dikkatlerini daha iyi toplamalarını sağlamak için geliştirilen bu program, MERCİ’ye başvuranlara ücretsiz olarak uygulanıyor ve öğrenme psikolojisi ve nöropsikolojik temele dayanıyor.AW072466_01

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi'nde görevli Psikolog Burcu Yalta Özgür, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun nörolojik tabanlı bir mental bozukluk olduğunu belirtti. Özgür, bu bozukluğun çocukluk çağında dikkatsizlik, aşırı hareketlilik, unutkanlık ve dürtüsel tepkiler olarak kendini gösterdiğini ifade etti. Programa katılan çocuklara, duygu, motivasyon ve denetleme zorluklarında, davranış planlama ve kontrol etmede, işi başlatabilme ve sürdürebilmede işlev kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Programın 15 oturumdan oluştuğunu ve her oturumun 40-60 dakika süren etkinlikleri içerdiğini belirten Özgür, uygulama sonunda çocuklarda seçici dikkat iyileştirmesi, bireysel denetleme mekanizmaları ve sosyal açıdan arzu edilen davranış biçimi geliştirilmesini hedeflediklerini ifade etti. Programın, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tanısı alan çocuklarda yüksek oranda iyileşme sağladığını vurgulayan Özgür, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi'ne başvuranlara ücretsiz test uygulandığını ve çocuğun dikkatinde bir bozulma tespit edilirse programa başlandığını belirtti. Programın başarısını görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Özgür, aynı zamanda ebeveyn oturumlarının da programın bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Ludogorets karşısında liderliğini korumak istiyor

Fenerbahçe Ludogorets karşısında liderliğini korumak istiyor