Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Depremden Sonra Hem Terapi Hem Meslek

Depremden Sonra Hem Terapi Hem Meslek

Adana’da, 6 Şubat depremleri sonrası evde kalmaya korkan kadınlar, Atatürk Yaşam Köyü’nde hem barınma hem de meslek sahibi olma fırsatı buldu. Yaşam köyünde aldıkları eğitimlerle kadınlar, el emeği ürünler üreterek ev ekonomisine katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Depremden Sonra Hem Terapi Hem Meslek
KAYNAK: İHA

6 Şubat depremleri sonrası Adana’da pek çok kadın, evde kalmanın korkusunu yaşayarak, toplanma noktası olarak hizmet veren Çukurova Belediyesi Atatürk Kadın Yaşam Köyü’ne sığındı. Yaşam köyünde başlatılan eğitimler, kadınların acılarını unutmalarına ve normalleşme sürecine katkı sağladı. Kadınlar, burada aldıkları halı ve kilim dokuma eğitimleri sayesinde hem terapötik bir süreçten geçiyor hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

A W266901 05

'Yaşam Köyü Bizim İçin Bir Şans Oldu'

Atatürk Kadın Yaşam Köyü Yetkilisi Ayşe Atay, 8 yıldır kadınlara hizmet verdiklerini ve pek çok kurs düzenlediklerini belirtti. 'Deprem sonrası burası daha da canlandı. Kadınlar evde kalmak istemeyince burayı tercih etmeye başladılar. Halı ve kilim dokuma kurslarına yoğun bir ilgi var. Bu unutulmuş sanatları yeniden canlandırıyoruz ve kadınlar burada hem terapi görüyor hem de el emeği ürünler üretiyorlar,' diye konuştu.

A W266901 01

Kadınların Deprem Sonrası Deneyimleri

Zülfiye Geçgel, deprem sürecinde tanıştığı Kadın Yaşam Köyü’nde geçirdiği zamanın kendisi için adeta bir terapi olduğunu söyledi. 'Dokuma sırasında desenleri yerleştirirken, depremi ve yaşadıklarımızı unuttum. Burada arkadaşlarımla yaşadıklarımızı paylaştık, ağladık, güldük. Bu süreç benim için çok değerli oldu,' dedi.

A W266901 02

Elif Akyüz ise depremin ertesi günü barınacak bir yer bulamadıkları için yaşam köyüne geldiklerini belirtti. 'Burada dokuma yapmaya başladım ve bu süreç bana çok iyi geldi. Ürettiğim ürünleri sosyal medyada satmaya başladım ve bu sayede hem gelir elde ettim hem de sıcak bir ortamla tanıştım,' ifadelerini kullandı.

A W266901 03

Kadınlar El Emeği Ürünleriyle Ekonomiye Katkıda Bulunuyor

Kadın Yaşam Köyü’nde eğitim alan kadınlar, ürettikleri halı, kilim ve çantalarla hem el sanatlarını yaşatıyor hem de ev ekonomilerine destek oluyorlar. Kadınlar, sosyal medya üzerinden de bu ürünleri satarak gelir elde ediyor ve yaşadıkları travmanın izlerini silmeye çalışıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Gezi Teknesi Yandı

Antalya'da Gezi Teknesi Yandı