Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Datça-Yatağan-Menteşe: Muğla'da su sorunları çözülüyor mu?

Datça-Yatağan-Menteşe: Muğla'da su sorunları çözülüyor mu?

Muğla'da Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan, Datça ve Seydikemer'de yaşanan su sorunları öne çıkmıştı. Bodrum'da ise su temin miktarı yüzde 20 oranında arttırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Datça-Yatağan-Menteşe: Muğla'da su sorunları çözülüyor mu?
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın göreve gelmesiyle Menteşe, Kavaklıdere, Yatağan, Datça ve Seydikemer gibi ilçelerdeki su sorunları hızla çözüme kavuşturuldu. Altı ay gibi kısa bir sürede önemli projeler hayata geçirilirken, özellikle Bodrum’da su miktarının yüzde 20 oranında arttırıldığı belirtildi.

Menteşe’de Su Sıkıntısı Kalmadı

Menteşe merkez mahalleleri, özellikle yaz aylarında sık sık yaşanan su kesintileri ile gündeme geliyordu. Başkan Aras'ın önderliğinde başlatılan çalışmalarla bu sorun kalıcı olarak çözüldü. Akçaova içme suyu deposunun iletim kapasitesi artırılarak günlük 15 bin kişiye yetecek kadar ilave su sağlandı. Bu çalışma sayesinde Yeniköy, Kötekli, Yerkesik, Dağdibi, Kafaca ve Akçaova Mahallelerine de ek su sağlandı. Son günlerde Yeniköy ve Kötekli’de yaşanan su sorunları, ilave su ve hat yenileme çalışmalarıyla tamamen giderildi.

Kavaklıdere’de Depolar Yüzde 100 Doldu

Kavaklıdere ilçesi Cumhuriyet, Yeni ve Bakırcılar Mahallelerine su sağlayan kaynaklar üzerinde kapsamlı çalışmalar yapıldı. MUSKİ ekipleri, su kaynaklarını iyileştirip temizleyerek depoya aktarılan su miktarını saniyede 5 litre artırdı. Bu çalışma, toplamda 3 bin kişinin yaşadığı mahallelere ek su sağlamış oldu. Böylece, içme suyu depoları yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, sağlanan bu ilave su günlük 2 bin kişiye yetecek düzeye geldi.

Datça, Yatağan ve Seydikemer’de Önemli Çalışmalar Yapıldı

Datça merkez mahallelerinde yaşanan hat tıkanıklıkları ve ilave su temin projeleri hayata geçirildi. Özellikle Yazı Mahallesi Belen mevkiinde yaşanan su sıkıntısı, depoya aktarılan ilave su ile giderildi. Vatandaşlar yıllar sonra kesintisiz su aldıkları için memnuniyetlerini dile getirdi. Yatağan Mesken Mahallesi ve Seydikemer Yaylakaraçulha Karahasan mevkiinde de su kaynaklarında iyileştirme çalışmaları yapılarak ilave su sağlandı. Böylece her iki bölgede de su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Bodrum’da Su Miktarı Yüzde 20 Arttı

Muğla’da en büyük su sıkıntısı Bodrum Yarımadası’nda yaşanıyor. Başkan Aras’ın girişimleriyle bölgeye su temin miktarı yüzde 20 oranında artırıldı. Bodrum’un içme suyu sorunlarını çözmek için hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi amacıyla MUSKİ’ye büyük bir bütçe aktarıldı. Bu çalışmalarla Bodrum’un su sorunlarının köklü bir şekilde çözülmesi hedefleniyor.

Su Sorunları İçin Yeni Kaynaklar Oluşturuluyor

Tüm bu büyük projelere ek olarak, Muğla’nın farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu hatları yenileniyor. İlave su kaynakları oluşturularak ihtiyaç duyulan bölgelere aktarılıyor. Kaynaklar ve depolarda yapılan iyileştirme çalışmaları sayesinde vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı su sağlanması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu Kura Çekim Tarihi Açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası 2'nci Eleme Turu Kura Çekim Tarihi Açıklandı