Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Dalyan Kanalı'na ağaç köprü yapılacak

Dalyan Kanalı'na ağaç köprü yapılacak

Muğla'da yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dalyan Kanalı için Akyaka'daki gibi bir köprü modeli uygulanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dalyan Kanalı'na ağaç köprü yapılacak

Muğla'da bulunan Dalyan Kanalı, uzun yıllardır yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan doğal güzellikleriyle biliniyor. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, kanal üzerine yapılacak köprüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Uzundemir, gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmeler sonucunda, Akyaka'da bulunan köprünün bir benzerini, kısmet olursa Dalyan Kanalı'na inşa edeceğiz" dedi.

Dalyan Kanalı'na Ağaç Köprü Yapılacak

Yıllardır Bekleniyor

Dalyan Kanalı'nı birbirine bağlamak amacıyla uzun yıllardır yapılmayan köprüyle ilgili çalışmaların olduğunu belirten Başkan Uzundemir, "Tabiat ve Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü ve bakanlık yetkilileriyle görüştüm. Aldığım olumlu yanıtlar neticesinde, Akyaka'daki köprünün benzerini, kısmet olursa Dalyan Kanalı'na kazandıracağım. Kanala köprü hayali yıllardır vardı, fakat bir türlü hayata geçirilemedi. Bu, benim de uzun süredir hayalimdi. Konuyla ilgili en üst düzeydeki bürokratik mercilere başvurmuştum" şeklinde konuştu.

Hangi Modelde Bir Köprü Yapılacak?

Yapılan görüşmeler sonucunda köprünün modeline dair de bilgiler veren Başkan Uzundemir, "Köprü nasıl olmalıydı?" sorusuna, araçlar ve yayalar konusundaki kararı beklediklerini ifade etti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün, Akyaka'daki ağaç köprü modelini baz alarak, şimdilik sadece yaya ve bisikletlerin kullanabileceği bir köprünün yapılabilir olduğunu belirtti.

Dalyan Kanalı'na Ağaç Köprü Yapılacak

Seçim Sonrası Projeye Başlanacak

Başkan Uzundemir, önlerindeki seçimler nedeniyle hemen çalışmalara başlayamayacaklarını ifade etti ancak tekrar göreve gelmeleri halinde projeye hızla başlayacaklarını söyledi. "Bu projeler devlet desteğiyle yapılacak projeler ve bu köprüyü de devlet destekli yapacağız. Görüşmelerimiz sonucunda en üst düzeyden sözler aldık" diyen Başkan Uzundemir, kanalın iki yakasını birbirine bağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Belediyesi Dalış Fuarı'nda Sualtı Güzelliklerini Tanıttı

Kemer Belediyesi Dalış Fuarı'nda Sualtı Güzelliklerini Tanıttı