Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel “DEREKÖY İÇİN BUGÜNDEN HAREKETE GEÇMELİYİZ”

“DEREKÖY İÇİN BUGÜNDEN HAREKETE GEÇMELİYİZ”

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan, Korkuteli Dereköy halkının tarım arazilerine kömür ocağı açılmasını istemediğini ve bölge halkının destek beklediğini söyledi. Dereköy’ün sahipsiz olmadığını vurgulayan Başkan Okudan, “Dereköy halkı umutsuz olmasın. Bundan sonra yanlarında olacağız” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“DEREKÖY İÇİN BUGÜNDEN HAREKETE GEÇMELİYİZ”

Korkuteli Dereköy’ü ziyaret eden Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hakan Halim Okudan yaptığı yazılı açıklamada, “Beşkonak Köprülü Kanyon’da 2020 yılından buyana uzun uğraşlar sonucunda ayrı ayrı lokasyonlarda 3 adet mermer ocağını hemşehrilerimizle büyük bedeller ödeyerek kamuoyu oluşturarak bölgemizde açılmasını durdurduk. En son Kırkkavak köyümüzde izni verilen mermer ocağı idare mahkemesi kararıyla iptal edildi. Bu iptalle birlikte Beşkonak kazandı, Antalya kazandı. Şimdi sıra Korkuteli Dereköy'de” dedi.

DEREKÖY (3)

“DEREKÖY DESTEK BEKLİYOR”

Tarım arazilerine kömür ocağı açılmasını istemeyen Dereköy halkının destek beklediğini söyleyen ve bölge halkıyla bir araya gelen Başkan Okudan, “Halk köyün ikiye bölündüğünü söylüyor. Arazilerinde kömür ocağı açılmasını istemiyor. Bu duruma kayıtsız kalmak mümkün değildi. Biz de 26 Kasım Cumartesi günü Dereköy halkımız, muhtarımız ve heyetiyle buluştuk toplantı yaptık, kömür ocağı kurulmak istenen sahayı yerinde inceledik. Teyzelerin, amcaların gözü yaşlı. Biz bu çaresizliği Beşkonak Kırkkavak köyümüzde yaşamıştık. Dereköy halkı umutsuz olmasın. Bundan sonra yanlarında olacağız” diye konuştu.

DEREKÖY (1)

“SESLERİNİ DUYURACAĞIZ”

“Bu coğrafya da umutsuzluğa yer yok” diyen Başkan Okudan, “Burası Korkuteli ve Dereköy. Halkın istemediği hiç bir projeyi Dereköy’de sahaya dökemeyecekler. Bu durumu çözebilmek için sorunu Dereköy dışına çıkartarak Antalya’ya taşıyacağız ve seslerini dünyaya duyuracağımız. Muhtarımız, heyeti ve halkımıza aynı Beşkonak mermer ocaklarında olduğu gibi Antalya Kaleiçi Attalos heykelinin orada basın açıklaması yapmamızın gerekli olduğunu illettik. Teklifimizi Dereköy halkımız kabul etti. Çarşamba günü netlik kazandırarak tıpkı Beşkonak’ımızın sahipsiz olmadığını duyurduğumuz gibi Korkuteli Dereköy’ümüzün de sahipsiz olmadığını Türkiye'ye duyuracağız” bilgisini verdi.

“SUYUMUZU KORUMALIYIZ”

Başkan Okudan açıklamasının devamında, “Dereköy'ün ekolojik ekonomik ve hukuki gerekçeleri var. Kömür ocağı kurulmak istenen saha, Korkuteli’de 17 köyü besleyen su kaynaklarının bulunduğu lokasyon. Korkuteli Barajı’nı besleyen bir kaynak. Yine köyümüz tarımsal üretimde meyvecilikte ihracat potansiyeli bulunan bir yerleşim yeri. Dünyaca ünlü kayısı, elma ve şeftali üretimi yapılmaktadır. Su önümüzdeki yıllarda en önemli maden değeri taşıyacak yeraltı kaynağımız olacaktır. O yüzden suyumuzu korumak, geliştirmek ve yönetmek için bugünden harekete geçmemiz gerekmektedir. Davaya bakan avukatlarımız ile görüşmeler sağladık.  Korkuteli Dereköy halkımızı, açıldığı takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar yaşatacak bu projenin iptali konusunda yalnız bırakmayıp, Dereköy'ün sahipsiz olmadığını siyasi ve bürokratik erk sahiplerine diplomasiyle, diyalogla ve müzakereyle hissettireceğiz” ifadesini kullandı.

HABER/FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SEDANUR’DAN HALA HABER YOK 

SEDANUR’DAN HALA HABER YOK