Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Bozburun'un 70 yıllık su sorunu çözülüyor

Bozburun'un 70 yıllık su sorunu çözülüyor

Marmaris Bozburun Yarımdası'nda 70 yıldır devam eden su sorununu ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan içme suyu projesi tanıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bozburun'un 70 yıllık su sorunu çözülüyor
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Bozburun Yarımdası'nda 70 yıldır devam eden su sorununu ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı içme suyu projesini tanıttı. Başkan Dr. Osman Gürün'ün katılımıyla gerçekleşen tanıtım töreninde, 342 milyon TL'lik yatırımla hayata geçecek proje ayrıntıları paylaşıldı.

Bozburun'un 70 Yıllık Su Sorunu Çözülüyor (3) Result

70 Bin Kişiye İçme Suyu Sağlayacak Dev Proje

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 342 milyon TL yatırımla başlatılan proje kapsamında, Marmaris Atatürk Barajı'ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Proje, 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeleri içeriyor.

Bozburun'un 70 Yıllık Su Sorunu Çözülüyor (2) Result

Başkan Gürün: 'Sorunu Çözmek İçin Verdiğimiz Sözü Tuttuk'

Tanıtım töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bozburun projesinin uzun soluklu bir çözüm olduğunu ve verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadığını belirtti. Başkan Gürün, 'Göreve geldiğimiz andan itibaren susuz olan bölgelerin su ihtiyaçlarını karşılamayı öncelik olarak belirledik. Bu projenin hayata geçmesi hikayesi uzun. İller bankası bize kredi verecekti. Fakat verilmedi. Sonrasında Büyükşehir Belediye meclisimizde yaptığımız çalışma ile projenin hayata geçmesini sağladık' dedi.

Bozburun'un 70 Yıllık Su Sorunu Çözülüyor (4) Result

İçmeler Tesisleri Çocukların Hizmetine Sunulacak

Başkan Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda 1 milyarın üzerinde devam eden yatırımlarının olduğunu ifade etti. Marmaris İçmeler Tesisleri'nin kendilerine devredildiğini ve bu tesisi yenileyerek çocuklara hizmete sunacaklarını söyledi. Gürün, 'İçmeler sosyal tesisleri devir komisyonunda bize devredildi. Şimdi o tesisi yeniliyoruz. Köy çocuklarımızın kano yaptığı yüzme faaliyetlerinde bulunduğu bir eğitim merkezi yapacağız. Tüm il genelinde çocuklarımızı burada buluşturacağız ve Bodrum’lu bir çocuk ile Seydikemer’li bir çocuk suda bir araya gelecek' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Traktör Kazası: 75 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Antalya’da Traktör Kazası: 75 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti