Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Bodrum ve Marmaris'in suyu temiz mi? İşte son durum

Bodrum ve Marmaris'in suyu temiz mi? İşte son durum

Muğla'da MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki Çevre Analiz Laboratuvarları ile içme suyu ve atıksuyun kalitesini kontrol ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum ve Marmaris'in suyu temiz mi? İşte son durum
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu ve atıksuyun kalitesini kontrol etmek amacıyla Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarları’nda çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlıklı Su İçin Sürekli Analiz

MUSKİ ekipleri, içme suyunun kalitesini belirlemek ve vatandaşlara temiz su sağlamak amacıyla su kaynaklarından ve şebekelerden düzenli olarak numune alıyor. Bu numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek, suyun bulanıklık, demir, nitrat gibi 18 farklı parametresi kontrol ediliyor. Atık suda ise azot, fosfor, yağ-gres, kimyasal oksijen ihtiyacı gibi 7 farklı parametre analiz ediliyor. Bodrum ve Marmaris’teki laboratuvarlarda görev yapan 3 kimyager, 2 biyolog ve 1 kimya teknikeri, Muğla genelindeki suyun kalitesini sürekli izleyerek güvence altına alıyor.

32 Tesisin Atıksuyu Düzenli Olarak Kontrol Ediliyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki 32 atıksu arıtma tesisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun olarak düzenli aralıklarla kontrol ediliyor. Her hafta yapılan bu analizler, tesislerin verimli ve standartlara uygun çalışmasını sağlıyor. Ayrıca, Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılan denetimlerde alınan numuneler de yine bu laboratuvarlarda analiz ediliyor.

Kurum Dışı Talepler de Karşılanıyor

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum ve Marmaris Çevre Analiz Laboratuvarları’nın sadece kurum içi değil, aynı zamanda kurum dışı gelen talepleri de karşıladığını belirtiyor. Evsel ve endüstriyel atıksuların analizleri, mesleki ve teknik yeterliliğe sahip ekipler tarafından gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çorum'un Sungurlu ilçesindeki şiddetli yağışlar köyleri vurdu

Çorum'un Sungurlu ilçesindeki şiddetli yağışlar köyleri vurdu