Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Bodrum Ada Boğazı'nda tekne arızalandı

Bodrum Ada Boğazı'nda tekne arızalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ada Boğazı açıklarında makine arızası yapan ve sürüklenmeye başlayan 7 metre boyundaki tekne operasyonla kurtarıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum Ada Boğazı'nda tekne arızalandı
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesi Ada Boğazı açıklarında seyir halindeyken makine arızası yapan ve sürüklenmeye başlayan bir tekne, kıyı güvenliği ekiplerini harekete geçirdi. Teknenin içinde bulunan 2 kişi, zor anlar yaşarken yardım çağrısında bulundu. Makine arızası nedeniyle manevra yapamayan tekne, kısa sürede sürüklenmeye başladı.

KIYEM-14 Botu ile Kurtarma Operasyonu

Arızalanan tekneye müdahale eden Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, KIYEM-14 hızlı tahlisiye botunu devreye soktu. Tekne, emniyetli bir şekilde KIYEM-14 botuna yedeklenerek Bodrum Marina'ya çekildi. Kurtarma operasyonu sırasında herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan tekne marinaya yanaştırıldı ve içinde bulunan 2 kişi güvenli bir şekilde karaya çıktı.

Tekne Güvenliği İçin Dikkat Çağrısı

Kıyı Emniyet yetkilileri, teknelerde düzenli bakım yapılmasının ve gerekli önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekerek, arıza durumlarında hızlı müdahalenin büyük riskleri önlediğini vurguladı. Tekne kazaları ve arızaların önüne geçmek için güvenlik kurallarına uyulması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzlanda maçı öncesi Okay Yokuşlu’dan 3 puan mesajı

İzlanda maçı öncesi Okay Yokuşlu’dan 3 puan mesajı