Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel BBP’den yerel basına “ahlaksız teklif”

BBP’den yerel basına “ahlaksız teklif”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı, dün Antalya yerel basınına “Basın Toplantısına Davet” başlığıyla gönderdiği e-postayla alenen para teklif etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BBP’den yerel basına “ahlaksız teklif”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı, 10 Nisan 2023 saat 16.43’te, Antalya yerel basınına “Basın Toplantısına Davet” konulu bir e-posta gönderdi. Gönderilen e-postada basın mensuplarının, BBP’nin etkinliklerine katılması durumunda kendilerine ödeme yapılacağı açıkça belirtildi.

BBP’nin e-postası şu şekilde:

“Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı, İlçe Teşkilatı Ve Üyeleri Olarak Toplu İstifa Hk.

Basın Mensubu Arkadaşların Dikkatine,

Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı, İlçe Teşkilatı Ve Üyeleri Olarak Güvenlik Tedbirleri Altında 11.04.2023'te saat 14:00'da Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonunda Basın Toplantısı Düzenlenecektir. Sizleri Aramızda Görmek İsteriz.

Katılım Sağlayan Basın Kuruluşlarına Belirtilen Miktarlar Ödenecektir.

·        Yerel Gazetelere 1500 TL

·        Yerel Tv Kanallarına 2500 TL

·        Ulusal Tv ve Gazetelere 5000 TL”

Basını itibarsızlaştıran bu teklifin ardından yerel basın örgütlerinden cevap gecikmedi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), BBP’yi kınayarak, bu e-postayı “ahlaksız teklif” olarak değerlendirdi.

ANADOLU BASINI SATILIK DEĞİLDİR

AGC yayınladığı kınama metninde; “Türkiye’de siyasi seçim kampanyalarının başladığı bir döneme girmiş bulunmaktayız. Faaliyetlerini seçmene duyurma telaşına düşen siyasi partilerin basınla ilişkilerinde etik değerlere dikkat etmesi, sağlıklı bir kamuoyu oluşması için hayati önem taşımaktadır. Hal böyleyken, siyasetin yoğun gündemi arasında basında kendine yer bulmaya çalışan irili ufaklı birçok siyasi parti, akla hayale gelmeyecek yöntemler kullanabilmektedir. Geçmiş yıllarda bir sivil toplum kuruluşunun yaptığına benzer bir biçimde Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı bugün bir skandala imza atmıştır. Bahsi geçen partinin elektronik posta adresinden saat 16.43’te basın yayın kuruluşlarına gönderilen ‘basın toplantısına davet’ yazısında, bir fiyat tarifesi çıkarılarak, davete katılım gösteren basın yayın kuruluşlarına ödeme yapılacağı belirtilmiştir. Gelişi güzel il – ilçe başkanı atanan insanların mevcudiyeti basın ve demokrasimiz için tehdittir. Şu bilinsin ki, Anadolu basını satılık değildir. Her türlü insani değerden uzak, bilgi, kültür ve görgüden yoksun kişilerin eline kalan siyaset kurumunun demokrasimize hizmet edemeyeceği ortadır.  Böylesine ahlaksız bir teklifi, bahsi geçen partinin ilçe başkanı ve yönetiminden habersiz sıradan bir büro çalışanın yapması düşünülemez. Yaşanan bu ‘ahlaksız teklif’ girişimini kınıyoruz. Sorumluların derhal gereğini yapmasını bekliyoruz.Kamuoyuna saygılarımızla…” ifadelerini kullandı.

PERVASIZ VE TERBİYESİZ BİR SALDIRIDIR

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi sergilenen ahlaksızlığı tiksintiyle kınıyoruz diyerek şunları kaydetti:

“Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya Kepez İlçe Teşkilatı imzasıyla 10 Nisan 2023 günü medya kuruluşlarına gönderilen basın toplantısı daveti; son yıllarda karşılaştığımız en pervasız, en terbiyesiz saldırıdır. BBP Kepez Teşkilatı, bazı partililerin partilerinden istifa edeceklerini bildirmek üzere düzenleyeceği basın toplantısına davet ettiği gazetecileri, toplantıya katılmaları halinde ve çalıştıkları yayıncı kuruluşa göre tasnif ederek, bir “nakit ödeme tarifesi” ile ödüllendireceğini bildirmiştir. Sağduyunun, ahlakın ayaklar altına alındığı bu davet gazeteciliğe yönelik en aşağılık saldırılar arasında yerini almıştır. Biz Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi üyeleri; bu ahlaksızlığın “münferit bir cehaletten kaynaklanmadığını” biliyoruz. Bu ahlaksızlık; gazetecilere, gazetecilik mesleğine yönelik sistematik bir yaklaşımın eseridir. Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan, gazetecileri satın alabileceğini zanneden yaklaşım; toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her zaman karşı çıkacağız! Sergilenen ahlaksızlığı tiksintiyle kınıyoruz. Bu pervasız daveti asla unutmayacağımızı, onurlu gazeteciler olarak her zaman karşı durduğumuz karanlıkla mücadeleye devam edeceğimizi, Türkiye kamuoyuna duyururuz.”

HABER MERKEZİ 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sinan Oğan tehlikeye karşı uyardı: "Eğer bunları silahlandırılırrsa..."

Sinan Oğan tehlikeye karşı uyardı: "Eğer bunları silahlandırılırrsa..."