Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Balık tezgahları dolup taşıyor! Fiyatlar şaşırtıyor

Balık tezgahları dolup taşıyor! Fiyatlar şaşırtıyor

Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, 15 Eylül'de Akdeniz'de av yasağının tamamen kalkmasıyla birlikte Mersin'de her türlü balığın tezgahlarda yer aldığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Balık Fiyatları Düştü, Balıkçılar Memnun

1 Eylül'den itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege'de avlanmaya çıkabilen tekneler, 15 Eylül'de tüm Türkiye'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balık tezgahları dolmaya başladı. Bu durum, geçtiğimiz aylarda yüksek olan balık fiyatlarının ciddi şekilde düşmesine ve balıkçıların memnuniyetine yol açtı.

Verimli Sezon ve Çeşitli Balıklar

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, yeni balık sezonuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vira Bismillah diyerek av sezonumuzu açtık. İlk 1-2 ay bereketli geçiyor. Balıklarımız çok, verimlilik var. Akdeniz’de her çeşit balığımız çıkıyor." dedi. Barbun, gümüş, istavrit, sardalya, çupra, levrek gibi birçok balık çeşidinin tezgahlarda yer aldığını belirtti.

Balık Bolluğu ve Uygun Fiyatlar

Balık bolluğunun devam ettiği Eylül, Ekim ve Kasım aylarının fiyatların en uygun olduğu dönem olduğunu vurgulayan Polat, "Fiyatlarımız da çok uygun. Uygun düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Denizden balığı tutup getirmek gerçekten zor bir iş. Buna rağmen biz uygun fiyatla bunları veriyoruz." şeklinde konuştu. Hamsi ve sardalye gibi balıkları 50-60-70 lira arasında satışa sunduklarını ifade etti.

İlk 3 Ay Her Zaman Bereketli

Polat, her geçen senenin bir öncekini arattığını ancak ilk 3 ayın her zaman balık bolluğuyla geçtiğini belirtti. Omega 3 açısından zengin sardalyenin kilosunu 60 liraya sattıklarını ve çeşitli balıkların her bütçeye uygun olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da adliye çalışanının otomobili yandı! İddialar şaşırttı

Antalya'da adliye çalışanının otomobili yandı! İddialar şaşırttı