Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel 'Atatürk'ün ışığında ilerliyoruz'

'Atatürk'ün ışığında ilerliyoruz'

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya’da şubeler toplantısı ve tüzük çalışması için buluştu. Türkiye’nin farklı illerinde gelen dernek yöneticileri ve üyeleri, iki gün sürecek toplantının açılışını Konyaaltı kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak yaptı. TÜKD Genel Başkanı Meral Güler yaptığı açıklamada, 'Kadınlar, Atatürk’ün ışığında kararlı şekilde ilerleyecek' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Atatürk'ün ışığında ilerliyoruz'
MUHABİR: Tuğçe Çam

TÜKD Antalya Şube’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantı ve çalışma öncesi Konyaaltı Kent Meydanı’nda yapılan çelenk sunma törenine TÜKD Genel Başkanı Meral Güler, 2. Başkan Tülin Teoman Kesiktaş, Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci ve CHP Muratpaşa Belediye Başkan A. Adayı Songül Başkaya ve Ayla Fazlı, Selma Gökkaya, Genel Sekreter Ayşe Gül Hanyaloğlu, Antalya Şube Başkanı Fulya Sarvan, şube başkanları, dernek yöneticileri ve üyeler katıldı.

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

'CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI SAVUNACAĞIZ'

TÜKD Genel Başkanı Meral Güler yaptığı açıklamada, 'Sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi yapı ve anlayışın, siyasetin kapılarını kadınlara kapattığı günümüz Türkiye’sinde yıllardan beri kadın ve erkeğin fiili eşitliğini sağlayacak mekanizmaların hayata geçirilmesi için mücadele eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ailesiolarak, Cumhuriyetimizin 100.Yılında da bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğumuzu ifade etmek üzere Ata’mızın huzurundayız. Kuruluşumuzdan bu güne, bir yandan Kadının insan haklarının eksiksiz yaşama geçmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için emeğimizi ve yüreğimizi koyarak çabalarken, diğer yandan Cumhuriyetimizin temeli olan laiklik ilkesinden &uzaklaşmak için yapılan çalışmaları ve kadının devrim yasalarıyla elde ettiği kazanımları kaybettirmek üzere atılan adımları engellemek için çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

ADİL VE ÖZGÜR BİR DÜNYA VURGUSU

Genel Başkan Meral Güler, 'Hayatı her gün yeniden ;var etmemizden gelen gücümüzle,evde, işte, sokakta, yurtta,dünyada şiddetsiz bir hayatı ve barışı inşa etmek için çıktığımız yolda, erkek egemen kültür artıklarının önümüze koydukları engelleri aşacak ve hak ettiğimiz eşit , adil ve özgür bir dünyaya mutlaka kavuşacağız.İnsanlık tarihinin en zorlu mücadelelerden birinin sonucunda kurulan eşsiz Cumhuriyetimizin 100.Yılının gururu ve heyecanı içinde, ulu Önderimiz Atatürk’ü, saygıyla ve minnetle anıyor, gönülsüzlüğe ve umutsuzluğa inat yüreği Türkiye için atan sessiz milyonlarla birlikte ve omuz omuza laik Cumhuriyete sahip çıkacağımızı ve Ata’mızın işaret ettiği aydınlık yolda kararlı ilerleyişimizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz' dedi.

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

'ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat caddesi kan revan içinde: Motosiklet sürücüsü ölümden döndü

Manavgat caddesi kan revan içinde: Motosiklet sürücüsü ölümden döndü