Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Anne oğul 10 saat enkaz altında kalmıştı! Birlikte yaşama tutundular

Anne oğul 10 saat enkaz altında kalmıştı! Birlikte yaşama tutundular

Hatay'da 10 saate yakın süre enkaz altına kalan anne ve oğul tonlarca ağırlıktaki molozlar altında birlikte yaşama tutundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anne oğul 10 saat enkaz altında kalmıştı! Birlikte yaşama tutundular
KAYNAK: İHA

Hatay'ı vuran depremin ardından 10 saate yakın süre enkaz altında kalan bir anne ve oğul, yaşadıkları dramı ve hayata tutunma mücadelelerini paylaştı. İşte detaylar:

Hatay'da 10 Saat Süren Dram

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde, Hatay'ın Defne ilçesi Armutlu Mahallesi'nde bulunan Seferiye Otomatik (46) ve oğlu Abdullah Tutuş (22), evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Anne ve oğul, tonlarca moloz altında birlikte hayata tutundu.

Anne Oğul 10 Saat Enkaz Altında Kalmıştı! Birlikte Yaşama Tutundular

Enkaz Altında Geçen Saatler

Anne Seferiye Otomatik, enkazdan 8. saatte kurtarıldı, oğul Abdullah Tutuş ise 10. saatte enkaz altından çıkarıldı. İkilinin yaşam mücadelesi, depremin yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Korkunç Anları Anlattı

Enkaz altında 8 saat kalan Seferiye Otomatik, yaşadığı korkunç anları şu sözlerle ifade etti: '6 Şubat'ta kıyameti yaşadık. Deprem günü hafif sallantı oldu. Hemen küçük oğlumla balkona çıktık. Şiddetin ne olduğunu anlamadan bir anda bina çöktü. Çok korktuk, kıyamet gibi bir gündü. Enkaz altında 7 - 8 saat kaldım. Vatandaşlar beni kurtardılar. Ayaklarımı hissetmedim, öleceğimi düşündüm.'

Oğul Abdullah Tutuş'un Anıları

Abdullah Tutuş ise yaşadığı süreci şu şekilde aktardı: '6 Şubat depreminde 10 saat boyunca enkaz altında kaldım. Ben depremi çok hissetmedim. Uykum ağır olduğu için annemin beni uyandırdığını sandım. Saat 06.30 civarı artçılara uyandım. Bir baktım, duvar ve tozlar var. Öldüm de beni gömdüler sandım.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurtlar Vadisi'nin ünlü kıraathanesi alev alev yandı

Kurtlar Vadisi'nin ünlü kıraathanesi alev alev yandı