Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Anaokulu yıkıldı 500 bin liralık hasar

Anaokulu yıkıldı 500 bin liralık hasar

Dalaman'da hortum anaokulu yıkıldı, çok sayıda ev ve iş yeri hasar gördü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anaokulu yıkıldı 500 bin liralık hasar
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Dalaman ilçesinde sabah saatlerinde başlayan hortum, ilçe merkezinde korku dolu anlar yaşattı. Hortum sonucu Dalaman Anaokulu yıkılırken, hortumun etkisiyle birçok ev ve iş yerinin camları patladı, güneş enerjileri parçalandı, çatıları uçtu ve ağaçlar gövdelerinden ayrıldı.

Hortumun en büyük etkisini gösterdiği yerlerden biri Dalaman Anaokulu oldu. Anaokulunun demir korkuluklarının yanı sıra, camlarında ve çatısında hasar oluştu. Bahçesinde bulunan çocuk parkının üzerine saç trapez ve demir bloklar çöktü.

Hortumda can kaybının bulunmadığı öğrenildi. Hasar gören bina sahiplerinden Mustafa Çaktuğ, 'Çatıda kiremitler gitti, çatı uçtu, güneş enerjileri tamamen hasar gördü' dedi. Suat Bulut ise, 'Hortum geldi, binayı aldı gitti. Çatıyı komple aşağıya attı, indirdi. Hasarımız yaklaşık 500 bin lira' diye konuştu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, hortumda can kaybının olmadığını belirterek, 'Bugün Dalaman’da hortum olayı yaşadık. Afet Allah’tan gelen bir şey. Can kaybımız yok, maddi hasar var. Şu an Dalaman Anaokulu bahçesindeyiz, hasarı görüyorsunuz. AFAD yetkilileri uyardı ancak bu tür bir olumsuzluk yaşadık. Olayı tamamen maddi hasarlı olarak atlattık. AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri sahaya çıkarak hasar tespit çalışmalarına başladılar. Tüm halkımıza geçmiş olsun' ifadelerini kullandı.

Hortumun geniş bir bölgede etkili olduğunu belirten Karakuş, 'Kaymakamlık lojmanlarından Söğütlüyurt tarafına geldi, o mahallelerde zarar var. Dış mahallelerde herhangi bir hasar bilgisi gelmedi' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 MTV zammı! Araçlara göre yeni ücretler açıklandı

2024 MTV zammı! Araçlara göre yeni ücretler açıklandı