Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Akdeniz'de ne kadar tsunami olur? Alanya deprem açısından güvenli mi?

Akdeniz'de ne kadar tsunami olur? Alanya deprem açısından güvenli mi?

Ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Antalya-Alanya bölgesi deprem riskini ve tsunami olasılıklarını anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akdeniz'de ne kadar tsunami olur? Alanya deprem açısından güvenli mi?

Antalya-Alanya bölgesinde deprem riskinin düşük olduğunu belirten ünlü Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Alanya'nın güvenli bir bölge olduğunu vurguladı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından düzenlenen 'Depremle Yaşamak' konulu konferansta Moriwaki, Türkiye'nin depremle sıkça karşılaştığı bir gerçekle yüzleştiğini ifade etti.

Akdeniz'de Ne Kadar Tsunami Olur Alanya Deprem Açısında Güvenli Mi

Moriwaki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu vurgulayarak, binaların depreme dayanıklı olması ve şehirleşme planlarının depreme uygun olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Alanya'nın deprem açısından güvenli bir bölge olduğunu ifade etti. Japon deprem uzmanı, Akdeniz’de oluşabilecek 7 ve üstü depremde en fazla 3 metreye ulaşan bir tsunami dalgasının olabileceğini sözlerine ekledi. Morikawi, 'Türkiye’de depremin etkisinin en aza indirilmesi için yapıların sağlam olması ve şehirleşme planlanırken ilk önce depreme uygunluk olması gerekiyor. Bir doktor ameliyat sırasında hata yaptığında bir kişinin ölümüne neden olabilir fakat bir inşaat mühendisi yanlış veya hata yaptığında onlarca hatta binlerce kişinin ölümüne neden olur. Deprem değil bina öldürür' dedi.

Akdeniz'de Ne Kadar Tsunami Olur Alanya Deprem Açısında Güvenli Mi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, Japonya'da meydana gelen deprem ve uçak kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki'yi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Akın, Türkiye'nin depremle başa çıkabilmesi için toplumsal bir bilinç oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Moriwaki'nin depremin Türkiye'de bina yapılarından kaynaklandığına dikkat çektiği konuşmasını, öğrencilerin büyük ilgiyle takip ettiğini ifade etti.

Akdeniz'de Ne Kadar Tsunami Olur Alanya Deprem Açısında Güvenli Mi

ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın ve Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Program öncesinde ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'ı ziyaret eden Moriwaki'ye teşekkür eden Türkdoğan, Piri Reis tarafından çizilen Alanya haritası tablosunu hediye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mete Kalkavan hakemliği bıraktı! İşte yeni görevi

Mete Kalkavan hakemliği bıraktı! İşte yeni görevi