Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Akdeniz’de av yasağının kalkmasıyla balık bolluğu başladı

Akdeniz’de av yasağının kalkmasıyla balık bolluğu başladı

Akdeniz’de 15 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle, balık tezgahlarında bolluk ve bereket yaşanıyor. Mersin'de tezgahlar balıkla doldu, fiyatlar ucuzladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Akdeniz’de av yasağının kalkmasıyla balık bolluğu başladı
KAYNAK: İHA

Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerinde 1 Eylül’de başlayan av sezonu, tezgahlarda balık çeşitliliğini artırdı. 15 Eylül’de Akdeniz’deki av yasağının da sona ermesiyle birlikte, Mersin’de balık bolluğu kendini göstermeye başladı. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, hava koşullarının düzelmesiyle balıkçıların denize açıldığını ve bol bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini ifade etti. Polat, “Havaların iyi gitmesiyle birlikte bu bolluğun artacağını öngörüyoruz. Eylül, ekim, kasım ayları balıkta bolluğun ve bereketin olduğu aylardır, ayrıca fiyatların en uygun olduğu aylardır” dedi.

Balık Fiyatlarında Büyük Düşüş

Balık fiyatlarında önemli düşüşlerin yaşandığını belirten Polat, Akdeniz’in en çok tercih edilen balıklarından barbunyanın 100 liradan başladığını ve 150-200 TL’ye kadar çıktığını söyledi. Yaz sezonunda bu fiyatların 400-500 lirayı bulduğunu hatırlatan Polat, sardalya fiyatlarının da 60-70 TL arasında değiştiğini belirtti. Hamsi 80-100 TL, palamut ise 100 TL civarında satışa sunuluyor. Polat, Akdeniz’in büyük yerli palamutlarının her birinin 2-3 kilo olduğunu ve tanesinin 100-150 TL’ye satıldığını ekledi. “Her bütçeye uygun, her keseye uygun balık fiyatlarımız var. Halkımızı balık yemeye davet ediyoruz,” dedi.

Barbunya ve Gümüş Balığına Yoğun Talep

Barbunya ve gümüş balığına talebin oldukça fazla olduğunu dile getiren Adnan Polat, bu balıkların lezzetli ve besin değeri yüksek olduğunu vurguladı. Barbunyanın Omega-3 bakımından zengin olduğunu belirten Polat, gümüş balığının ise kılçıksız ve her yaştan tüketiciye hitap ettiğini söyledi. “Gümüşü yağda kızartırsanız koku da yapmıyor,” diye ekleyen Polat, ayrıca palamut, hamsi ve sardalyanın da rağbet gördüğünü ifade etti.

Ucuz Balık Dönemi Yaklaşık 2 Ay Daha Sürecek

Balıkçı esnafı İsmail Polat ise Marmara ve Karadeniz’deki hamsi bolluğunun Mersin’deki fiyatları düşürdüğünü söyledi. Bu bolluk nedeniyle Mersin’deki balıkları Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illere göndermek yerine yerel halkın tüketimine sunduklarını belirtti. İsmail Polat, “Ucuz balık yaklaşık 2 ay daha devam eder. Ne zaman Karadeniz’de, İstanbul’da hamsi ve palamut bolluğu kesilir, o zaman fiyatlar yükselmeye başlar” dedi.

Kasım Ayına Kadar Uygun Fiyatlı Balık Tüketme Fırsatı

Kasım ayının sonuna kadar halkın ucuz balık yiyebileceğini söyleyen İsmail Polat, havaların soğumasıyla birlikte fiyatların otomatik olarak yükseleceğini belirtti. Bu nedenle balık severlerin eylül, ekim ve kasım aylarını değerlendirmelerini önerdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ölüdeniz'deki sarp kayalıklarda mahsur kalan kediyi AKUT kurtardı

Ölüdeniz'deki sarp kayalıklarda mahsur kalan kediyi AKUT kurtardı