Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Ağyatan Lagünü'nde Erozyona Karşı Fidan Dikme Projesi Başlıyor!

Ağyatan Lagünü'nde Erozyona Karşı Fidan Dikme Projesi Başlıyor!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Ağyatan Lagünü'nü kurtarmak için kumul erozyonuna karşı büyük bir fidan dikim projesi başlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ağyatan Lagünü'nde Erozyona Karşı Fidan Dikme Projesi Başlıyor!
KAYNAK: İHA

Adana'nın Karataş ilçesinde yer alan ve Çukurova'nın önemli doğal güzelliklerinden biri olan Ağyatan Lagünü, erozyonun pençesinden kurtarılıyor. Orman Genel Müdürlüğü'nün girişimiyle başlatılan "Ağyatan Kumul Tespit" Projesi ile bu önemli doğa alanı için adım atıldı.

A W146424 01

7 Milyon Fidanla Kumul Erozyonuna Karşı Mücadele

Ağyatan Lagünü ile Akdeniz arasında yer alan 445,6 hektarlık kumul alanda, Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 7 milyon fidan dikilerek, doğal denge korunmaya çalışılıyor. Yapılan açıklamada, bu projenin lagünün çevresinde kumul hareketini engellemek için cansız perdeler oluşturularak bitkilendirme yapıldığı belirtildi. Bu sayede, lagünün kumla dolmasının önüne geçilerek çevredeki canlı popülasyonun ve tarım arazilerinin korunması amaçlanıyor.

A W146424 05

Yeşil Deniz Kaplumbağalarının Yaşam Alanları Korunacak

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün girişimiyle hayata geçirilen proje ile Ağyatan Lagünü ve çevresinin korunması hedefleniyor. Bu sayede, yeşil deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanları da korunmuş olacak.

A W146424 02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Yaşındaki Dahi Satranç Ustasını Yenerek Tarih Yazdı

8 Yaşındaki Dahi Satranç Ustasını Yenerek Tarih Yazdı