Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'daki İsrail organ ticareti soruşturmasında flaş gelişme!

Adana'daki İsrail organ ticareti soruşturmasında flaş gelişme!

Adana’da düzenlenen operasyonda Türkiye, Suriye ve İsrail arasındaki organ ticareti şebekesi deşifre edilmişti. Tutuklanan 9 sanık tahliye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'daki İsrail organ ticareti soruşturmasında flaş gelişme!
KAYNAK: İHA

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana’ya gelen iki kişinin sahte pasaport kullandığını belirledi. 

Türkiye, Suriye ve İsrail üçgenindeki organ ticareti şebekesini deşifre eden operasyon sonucunda yapılan incelemelerde, bu kişilerin Suriye uyruklu Zakarya Mohamad Zein (21) ve Abdurrahman Salim (20) olduğu tespit edildi. Bu kişilerin böbreklerini satmak için İsrail’den gelen alıcılar Einat Abu Mdegem (28) ve Samir Abu Snini (68) ile anlaştığı ortaya çıktı. Böbrek nakli işlemi için sahte pasaport düzenlenmiş ve bu pasaportlarda alıcıların akrabaları gibi gösterilmişti.

Ele Geçirilen Deliller

Organ ticareti şebekesine yönelik operasyon 2 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Şüphelilerin, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Etik Komisyonu’na katılacakları gün yakalandığı belirtildi. Yapılan aramalarda, 65 bin dolar, 10 bin 400 lira, 994 İsrail şekeli, sahte pasaportlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, polis ekipleri Türkiye ve İsrail arasındaki organ ticaretini deşifre ederek geniş çaplı bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Mahkemede İlk Duruşma

Adana 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanıkların yargılanmasına başlandı. İlk duruşmanın ardından böbrek hastası olan tutuklu sanıklar Samir Abu Snini ve Einat Abu Mdegem tahliye edildi. Diğer sanıklar ise ikinci duruşmada ifadelerini verdi. Zakarya Mohamad Zein ve Abdurrahman Salim, böbreklerini satmak için paraya ihtiyaç duyduklarını ve işlemin yasal olduğunu sandıklarını belirtti.

Sanıkların Savunmaları alındı

Sanık Mohamad Abu Mdegem, kız kardeşi için böbrek almak üzere 65 bin dolar karşılığında anlaştığını, işlemin yasal olduğunu düşündüğünü ifade etti. Böbrek hastası olan Samir Abu Snini ise Türkiye’ye tedavi için geldiğini ve nakilden haberi olmadığını savundu. Sağlık turizmi acentası yetkilisi Mehmet Akif Ulaş ise yaptığı savunmada, uluslararası sağlık turizmi faaliyeti yürüttüklerini, böbrek nakli konusunda yasal işlemleri takip ettiklerini ve pasaportların sahte olduğunu bilmediklerini belirtti.

Tahliye Kararı verildi

Mahkeme hakimi, tutuklu sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve ayda bir güvenlik birimlerine gidip imza atma şartıyla adli kontrol uygulanmasına hükmedildi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi ve Adli Tıp Kurumu’ndan böbrek hastaları için rapor istenmesi üzerine ertelendi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da 4 Afgan Uyruklu Şahıs Kadını Öld*rdü: 5 Aydır Aranıyordu

Konya'da 4 Afgan Uyruklu Şahıs Kadını Öld*rdü: 5 Aydır Aranıyordu