Göçer hayvancılıkla geçinen ve kırsal bölgelerde yaşayan 42 aile, daha iyi koşullarda konaklayabilmeleri için yaşam çadırlarıyla desteklendi. Bu yardım, Adana’nın yedi ilçesindeki dağlık köylerdeki üreticilerin hayat kalitesini artırmayı hedefleyen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin bir parçası olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. Saimbeyli, Aladağ ve Karaisalı ilçelerindeki 42 aile, daha önce güneş paneli desteği almışlardı. Şimdi de, basit baraka veya çadırlarda yaşamak yerine, 31 metrekarelik yaşam alanı sunan ve her türlü hava koşuluna uygun olan yaşam çadırlarına kavuştular.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, projenin kırsalda tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerin refah seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi. “Bu kapsamda, hayvanlarını otlatmak için köylerinden uzaklaşan ve yılın büyük bir bölümünü göçebe olarak geçiren ailelere, elektrik ihtiyaçlarını karşılamaları için güneş paneli desteği sağlamıştık. Bu ailelere şimdi de daha modern bir ortamda yaşamalarını sağlayacak yaşam çadırları verdik. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile üreticilerimize desteklerimiz sürecek” dedi. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor.
Proje, 2023 yılında 7 ilçede mera gölgelikleri, arıcılık malzemeleri, güneş panelleri, nektarin, kivi, çilek bahçeleri, çapa motoru, benzinli tırpan, ceviz soyma makinesi, salça yapım makinesi gibi çeşitli destekler sağladı. Proje, 2027 yılına kadar devam edecek ve Akdeniz bölgesinde Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Karadeniz bölgesinde ise Kastamonu, Bartın, Sinop, Çankırı illerini kapsayacak.