Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da mezunlar okudukları okulların yıkılışını izledi

Adana'da mezunlar okudukları okulların yıkılışını izledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören Adana'daki 9 okulda yıkım işlemleri başladı. Mezunlar, okullarının yıkımını üzüntüyle izledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da mezunlar okudukları okulların yıkılışını izledi
KAYNAK: İHA

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören 9 okulda yıkım çalışmaları başladı. Deprem sonrası kent genelinde ağır hasar alan binalardan biri olan bu okullarda, yıkım süreci vatandaşların üzüntüsüne neden oldu.

Depremde Hasar Gören Okullar

Kahramanmaraş merkezli depremler Adana'da büyük hasara yol açtı. Çukurova ilçesinde 11 bina yıkılırken, 418 kişi hayatını kaybetti. Kent genelinde 3 bin 279 bina ağır hasar aldı ve hepsi yıkıldı. Ayrıca, orta hasarlı 3 bin 972 binada da yıkım işlemleri başladı. Depremde hasar gören ve yenilenmesi gereken okullar şunlardır:

Adana Anadolu Lisesi
Sıtkı Kulak Ortaokulu
Mithat Topal Anadolu Lisesi
M. Selahattin Çolak İlkokulu
Bahçelievler İlkokulu
15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi
Cengiz Topel İlkokulu
Şehit Hilmi Bardakçı Ortaokulu
Sunar Nuri Çomu Anadolu Lisesi

Mezunların Üzüntüsü

Yıkım işlemlerini gözyaşlarıyla izleyen mezunlar, duygularını dile getirdi.

Sıtkı Kulak Ortaokulu'ndan 16 yıl önce mezun olan Ali Ok (30), "Burası benim okuduğum okul. Yıkıldığı için çok üzüldüm. Böyle olmasını istemezdik ama oldu. Başımıza afet geldi, Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Çok üzüldüm ama inşallah daha güzelini yaparlar" dedi.

Bahçelievler İlkokulu'ndan mezun olan Ufuk Karaytuğ (50) ise, "Bu okuldan 1994 yılında mezun oldum. Bu okulun yerine yenisi yapılacaksa üzgün değilim. Ancak yıkıldıktan sonra boş arazi şeklinde kalacaksa çok üzülürüm. Bölgemizde eğitim alanlarının çoğalması bizim için avantaj. Bu bölgenin en çok ihtiyacı olan şey eğitimdir. Bu okulda herkesin bir hikayesi vardır. Çok dayak yedim ve tek ayak üstünde bekledim" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Emlak tarihi duyurdu: 18 bin TL’ye tapu fırsatı!

Milli Emlak tarihi duyurdu: 18 bin TL’ye tapu fırsatı!