Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da kadına destek için el emeği ürünler satışa sunuldu

Adana'da kadına destek için el emeği ürünler satışa sunuldu

Adana Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretimine, girişimciliğine ve toplumsal hayata katılımına katkı sağlamak için el emeği ürünleri satışa çıkardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da kadına destek için el emeği ürünler satışa sunuldu
KAYNAK: İGFA

Adana Büyükşehir Belediyesi, kadınların üretimine, girişimciliğine ve toplumsal hayata katılımına katkı sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerin kendi elleriyle yaptıkları ürünleri Adanalılara ulaştırmak amacıyla; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından üçüncü Kadın Emeği Pazarı düzenlendi. “Ürettikçe Hep Güçlü” sloganıyla açılan Kadın Emeği Pazarı Mahfesığmaz Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Şehitler Bulvarı Kavşağı’nda faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Pazarda kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerin takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim gibi alanlarda yaptıkları renkli el emeği ürünleri satışa sunuldu.

ÜRETİME DESTEK ATÖLYESİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Emeği Pazarı’nda kadınların katılımıyla; üretime destek atölyesi düzenledi. Atölye çalışmasında kadınların üretim sürecine nasıl katıldıkları, üretirken karşılaştıkları sorunlar, bunları aşmak için neler yapabilecekleri ve belediyenin üretici kadınlara nasıl yardımcı olabileceği konuşuldu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından pazarda açılan bilgilendirme standında çocuk ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet, kadın sağlığı konularında farkındalık yaratılması için çalışmalar yapıldı. Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü pazara gelen çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin’de minik öğrencilerden Türkiye ve 100. yıl gösterisi

Mersin’de minik öğrencilerden Türkiye ve 100. yıl gösterisi