Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da hamile karısını öld*ren sanığın deli numarası işe yaramadı

Adana'da hamile karısını öld*ren sanığın deli numarası işe yaramadı

Adana'nın Seyhan ilçesinde 5 aylık hamile eşini boğarak öld*ren Emrah Demir, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da hamile karısını öld*ren sanığın deli numarası işe yaramadı
KAYNAK: İHA

Adana’nın Seyhan ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde, 29 Ekim 2023 tarihinde yaşanan olayda, Emrah Demir (28), 5 aylık hamile eşi Hatice Demir (20) ile tartışmaya başladı. Gece boyunca devam eden tartışma, sabaha karşı kavgaya dönüştü. Emrah Demir, eşinin bağırmaması için elleriyle yüzünü kapattı. Bir süre sonra eşinin hareketsiz kaldığını gören Emrah Demir, sokağa çıkıp komşularına, "Galiba eşimi öld*rdüm" diye bağırarak yardım istedi.

Hatice Demir'in Ölümü ve Emrah Demir'in İtirafları

Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, Hatice Demir’in hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alınan Emrah Demir, ifadesinde olayın nasıl geliştiğini tam olarak hatırlamadığını belirterek, "İşten geldikten sonra annemlerle yemek yedik, sonra eşimle yukarı çıktık. Televizyon izlerken eşim yatmak istediğini söyledi. Bir süre sonra tartışma başladı. Ne olduğunu hatırlamıyorum" dedi. Emrah Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sanık 'Akıl Sağlığı Yerinde' Çıktı

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden alınan rapor okundu. Raporda, sanık Emrah Demir’in akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Uy*şturucu bağımlısı olduğunu söyleyen Demir, duruşmada yaptığı savunmada, "O gece uy*şturucu aldım ve evde Azrail'i, 3 harflileri gördüm. Bana muska yazılmış. Eşimi nasıl öld*rdüğümü hatırlamıyorum" diye konuştu.

Aile ve Avukatlar En Ağır Cezayı Talep Ediyor

Hatice Demir'in ailesi ve avukatları, sanıktan şikayetçi olup en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Avukatlar, sanığın hem eşini hem de karnındaki bebeğini öld*rdüğünü belirterek, iki kez kasten öld*rme suçundan cezalandırılması gerektiğini savundu. Avukatlar, Emrah Demir'in eşinin ölmesi için başında beklediğini, ambulans çağrılmasını engellediğini öne sürdü.

Kadın C*nayetlerine Karşı Tepkiler Artıyor

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Kadın C*nayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Şirin Şeyma Bulut, 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi'nin önemine vurgu yaparak, "Kadınları ve çocukları ancak yasalarla koruyabiliriz. Failler, adil yargılamalarla caydırılabilir. Bizler adaletin sağlanması için adliyelerdeyiz" dedi.

Dava Devam Ediyor

Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, davayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Playstation 5 ve Playstation 5 Pro Arasındaki Farklar Neler?

Playstation 5 ve Playstation 5 Pro Arasındaki Farklar Neler?