Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana'da enkazdan kurtarılan Şila öğrencilerle buluştu

Adana'da enkazdan kurtarılan Şila öğrencilerle buluştu

Adana'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan apartmandan sağ kurtulan Şila isimli köpek, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da enkazdan kurtarılan Şila öğrencilerle buluştu
KAYNAK: İHA

Adana’nın Çukurova ilçesinde Şehit Kenan Çetinel İlkokulu öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe katıldı. 6 Şubat depremlerinde Sami Bey Apartmanı'ndan sağ kurtulan Şila isimli köpek, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için öğrencilerle buluşturuldu. 40 öğrenci, Şila'yı sevmek ve ona ilgi göstermek için veteriner kliniğini ziyaret etti.

Her Şey Sevgiyle Başlar

Veteriner hekim Taylan Yalçınkaya, Şila’nın hayata tutunmasının sevindirici olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Şila depremde sağ kurtuldu. Şu anda hayata tutundu ve çok mutluyuz. Apartmanda sadece Şila ve bir kişi kurtuldu. Her şey sevgiyle başlıyor. Öğrencilerimize bu sevgiyi öğretmemiz lazım. Bu etkinlikle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istedik."

“Hayvanları Sevip Koruyalım”

Hayvan hakları savunucusu Melisa Seriner ise etkinliğin amacını şu sözlerle anlattı:
"Şila, depremde Sami Bey Apartmanı'ndan sağ kurtuldu. Bugün hayvan sevgisini aşılamak amacıyla öğrencileri buraya getirdik. Hayvanları sevip onları koruyalım. Belediyelerin de bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Amacımız, hayvanları kısırlaştırıp, aşılatıp, yerinde yaşatmaktır."

Öğrencilerin Şila'ya Sevgisi

Öğrencilerden Elisa Bayram, Şila'yı çok sevdiğini belirterek etkinlikten büyük keyif aldığını söyledi. Bu tür etkinliklerle çocuklarda hayvan sevgisinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Dünya Hayvanları Koruma Günü

İlk hayvan sever toplulukları 1824 yılında İngiltere'de kurulmuş ve zamanla Avrupa genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Bilinen ilk hayvan hakları hareketi, 19. yüzyılda, anestezi verilmemiş hayvanların bilimsel deneylerde kullanılmalarına karşı İngiltere’de başlamış ve 1876 yılında kabul edilen “Hayvanlara Karşı Zulüm Yasası” ile sonuçlanmıştır. Bu yasa, hayvan haklarının korunması yönündeki ilk büyük adımlardan biri olmuştur.

Türkiye’de Hayvan Sevgisinin Tarihi

Türk toplumunda hayvan sevgisi ve hayvanların korunmasına yönelik bilinç çok eski tarihlere dayanmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı Devletleri dönemlerinde, hayvanlara büyük sevgi ve şefkat gösterilmiş, sahipsiz hayvanlar için vakıflar ve bakım çiftlikleri kurulmuştur. Özellikle sokak hayvanlarının beslenmeleri ve bakımları için oluşturulan bu yapılar, toplumsal dokunun önemli bir parçası haline gelmiştir.

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün İlanı

Hayvanların korunmasına yönelik bilinçli adımların küresel bir hareket haline gelmesi ise 20. yüzyılın başlarında olmuştur. 1882 yılında İngiliz hayvan severler, hayvanları korumak ve onlara daha iyi şartlar sağlamak amacıyla “Hayvanları Koruma Birliği”ni kurmuşlardır. Daha sonra birçok ülkenin bu harekete katılmasıyla, Lahey’de 1931 yılında “Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu” kurulmuş ve aynı yıl yapılan toplantıda 4 Ekim, Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak ilan edilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem bölgesinde borç yapılandırma süreleri uzatıldı

Deprem bölgesinde borç yapılandırma süreleri uzatıldı