Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da doğadaki renk cümbüşü hayran bıraktı

Adana'da doğadaki renk cümbüşü hayran bıraktı

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Göller Yaylası’nda sonbaharın gelmesiyle birlikte muhteşem bir renk değişimi yaşadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da doğadaki renk cümbüşü hayran bıraktı
KAYNAK: İHA

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Göller Yaylası’nda, Osmaniye ile sınırda yer alan Yirce Kayın Ormanları, sonbaharın gelmesiyle birlikte muhteşem bir renk değişimi yaşadı. Yirce Kayın Ormanları, her yıl Ekim ayında fotoğrafçıların, doğaseverlerin ve turistlerin akınına uğruyor.

Kayın ormanının yeşil, sarı, kahverengi, kırmızı gibi renkleri, dronla havadan görüntülendi. Rüzgarın etkisiyle yapraklar yerlere serpilerek, ormana ayrı bir güzellik kattı. Kayın, sedir, köknar, meşe ve yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının arasında, ziyaretçiler hem dinlenip hem de eğlenebiliyor. Doğa sporcuları ve fotoğrafçılar da ormanın renkli manzarasını kaçırmıyor.

Ziyaretçiler, ormanın yeşilden sarıya, kırmızıdan turuncuya ve yerleri kaplayan sarı yaprakların tonlarıyla büyüleyici bir görüntü sunduğunu söylüyor. Aileleriyle birlikte ormana gelen çocuklar, doğanın tadını çıkarırken, ormanlara çöp atılmaması gerektiğini de hatırlatıyor. Osmaniye’den gelen Yunus Özge, ormana ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini belirterek, “Burada şehrin stresinden uzaklaşıp, huzur bulduk” dedi.

Kozan’a yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Yirce Kayın Ormanları’nın göz alıcı bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Saycan Say ise, “Burası harika bir yer. Ailemizle yürüyüş yapmak, doğada gezmek için geldik. Bu manzara sadece 1 ay sürüyor. Herkesi burayı görmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yelda İlbeyli de ormanın eko turizm açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Burası çok güzel ve eşsiz bir coğrafyamızın güzel bir örneği” dedi.

Çocuklar, yerlere dökülen yapraklarla oynarken, motosiklet tutkunları da ormanda turlar düzenleyerek, doğanın keyfini sürdü. Aileler ve fotoğrafçılar, orman içinde kurdukları kamp alanlarında, doğanın renk oyunlarını kaydetmeye çalıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'daki su kemerleri göz kamaştırıyor

Antalya'daki su kemerleri göz kamaştırıyor