Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da çocuklar okuldan kaçıp sulama kanallarında yüzüyor

Adana'da çocuklar okuldan kaçıp sulama kanallarında yüzüyor

Adana'da hava sıcaklıkları Eylül ayına rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, okuldan kaçan çocuklar sulama kanallarına gidiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da çocuklar okuldan kaçıp sulama kanallarında yüzüyor
KAYNAK: İHA

Adana'da hava sıcaklıkları, Eylül ayına gelinmesine rağmen düşmek bilmiyor. Gün içerisinde sıcaklık 35 dereceyi aşarken, nem oranı ise yüzde 85'lere kadar ulaşıyor. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceyi buluyor ve bu bunaltıcı hava, vatandaşları serinleme arayışına sürüklüyor. Ancak çocuklar için bu serinleme yöntemi oldukça tehlikeli; sulama kanallarında yüzmek, hayati riskler barındırıyor.

Okuldan Kaçıp Sulama Kanalına Giriyorlar

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamış olmasına rağmen bazı öğrenciler, okula gitmek yerine sulama kanallarında serinlemeyi tercih ediyor. Okuldan kaçan çocuklar, ölüm tehlikesine rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor. Bazı öğrenciler, bu kaçışı marifet gibi anlatırken, bazıları ise ailelerinin korkusundan yüzlerini tişörtleriyle kapatarak gizleniyor.

“Yüzmek Daha Keyifli”

Kanala giren çocuklardan Mehmet Boz, okula gitmediğini ve okulu sevmediğini belirtiyor. “Boğulmaktan korkmuyorum. Hava çok sıcak, yüzmek daha keyifli,” diyerek tehlikeli bir tercih yaptığını dile getiriyor. Mehmet’in bu açıklamaları, çocukların sıcaktan nasıl etkilendiğini ve tehlikeyi göze aldıklarını ortaya koyuyor.

“Burada Meydan Okuyoruz”

Kanaldaki bir diğer çocuk Mustafa Yüksel, okulu sevmediğini ve okulun kendisine bir şey katmadığını ifade ederek, “Okul bize ne verdi ki biz okula gidelim. Okuduk da ne oldu? Burası daha keyifli. Burada Tarsuslulara meydan okuyoruz,” şeklinde konuştu. Bu ifadeler, çocukların tehlikeli oyunlarını ve serinleme çabalarını nasıl bir yarışa çevirdiklerini gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin olayında anne ve ağabeyin tutuklama gerekçeleri belli oldu

Narin olayında anne ve ağabeyin tutuklama gerekçeleri belli oldu