Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana'da AOSB döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşümde öncülük ediyor

Adana'da AOSB döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşümde öncülük ediyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Döngüsel Ekonomi ve Endüstriyel Simbiyozun Geliştirilmesi projesinin kapanış toplantısını gerçekleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da AOSB döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşümde öncülük ediyor
KAYNAK: İHA

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde sürdürülebilir sanayi hedeflerine ulaşmak amacıyla yürüttüğü Döngüsel Ekonomi ve Endüstriyel Simbiyozun Geliştirilmesi projesinin kapanış toplantısını gerçekleştirdi. AOSB, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri olmayı hedefliyor.

Yeşil Mutabakata Uyum ve Sürdürülebilirlik

AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Büyüknacar, açılış konuşmasında bölgenin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Enerji verimliliği, atık yönetimi ve emisyonların azaltılması gibi çevresel etkilerin en aza indirgenmesi amacıyla çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Büyüknacar, döngüsel ekonomi süreçlerinin uygulanması için gerekli altyapının sağlandığını ifade etti. Bu sayede, AOSB'nin katılımcı firmalarının çevresel etkilerini en aza indirirken ihracatta karşılaşılan karbon vergisi gibi engelleri aşmalarına rehberlik ettiklerini belirtti.

Yeşil OSB Hedefi

AOSB'nin, Türkiye’nin ilk Yeşil OSB’lerinden biri olma yolunda ilerlediğini belirten Büyüknacar, döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşüm kapsamında 22 pilot firma ile çalıştıklarını ifade etti. Proje ile birlikte firmaların çevresel etkilerini en aza indirirken, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurguladı.

Avrupa Yeşil Mutabakatı Kapsamında İlk Adım AOSB’den

Proje Koordinatörü ve Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri Profesörü Prof. Dr. Volkan Ediger, AOSB'nin Türkiye genelinde Yeşil Mutabakata uyum konusunda ilk adımı atan organize sanayi bölgesi olduğunu belirtti. Ediger, bu tür projelerin Türk sanayisinin Avrupa Birliği’nin iklim ve enerji politikalarına uyum sağlaması açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, 18 ay süren projenin firmalara döngüsel ekonomiye geçiş sürecinde önemli bir rehber olduğunu ifade etti.

Uzmanlar Teknik Bilgiler verdi

Toplantıda, Doç. Dr. Ali İnan sürdürülebilirlik veri tabanı, Prof. Dr. Fehmi Görkem Üçtuğ genişletilmiş yaşam döngüsü analizi, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Küçüker döngüsel ekonomi analizi ve endüstriyel simbiyoz sistemi, Doç. Dr. İstemi Berk ise emisyon ticaret sistemi simülasyon modeli ve döngüsel ekonomi başarı endeksi hakkında bilgi verdi. Ayrıca, TSE Çevresel Gözetim ve Doğrulama Müdürü Mehmet Ergün destekleyici kuruluşlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeşil Dönüşüm Yol Haritası

Toplantı, AOSB Teknik Hizmetler Direktörü Emre Ocak'ın kapanış konuşması ve Yeşil Dönüşüm Yol Haritası ile sonuçların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı faiz oranlarında yeni dönem: 1 Kasım'da başlıyor

Kredi kartı faiz oranlarında yeni dönem: 1 Kasım'da başlıyor