Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da ağır hasarlı 3 bin 279 bina yıkıldı

Adana'da ağır hasarlı 3 bin 279 bina yıkıldı

Adana’da 6 Şubat'taki depremlerden sonra ağır hasarlı 3 bin 279 bina yıkılırken, orta hasarlı 3 bin 972 binanın yıkım çalışmaları devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da ağır hasarlı 3 bin 279 bina yıkıldı
KAYNAK: İHA

Adana’da 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasar alan 3 bin 279 bina yıkıldı. Orta hasarlı 3 bin 972 binada ise yıkım çalışmaları sürüyor.

Depremlerden en çok etkilenen Adana’nın Çukurova ilçesinde, 11 bina yıkılırken 418 kişi hayatını kaybetti. Kent genelinde 3 bin 279 bina ağır hasar alarak tamamen yıkıldı. Şimdi ise orta hasarlı 3 bin 972 bina için yıkım süreci başladı. İlgili kaymakamlıkların onayı ile yıkım işlemleri devam ederken, mahkemelik olan binalarda ise belirsizlik sürüyor.

A W270093 01 Result

'Orta Hasarlı Binalar da Yıkılacak'

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Kent genelindeki 3 bin 279 ağır hasarlı binanın yıkımı tamamlandı. Şu anda 3 bin 972 orta hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı için kaymakamlıklar ilanlara çıktı. Muhtarlar, yıkılacak binaları askıya astı. Mahkemelik olanlar ayrıldıktan sonra bu binalar da yıkılacak' ifadelerini kullandı.

Orta Hasarlı Binalarda Belirsizlik Sürüyor

Karslıoğlu, bazı orta hasarlı binaların mahkeme kararıyla az hasarlı olarak değerlendirildiğini belirterek, 'Ağır hasarlı binaların tamamı yıkıldı. Vatandaşlarımız, orta hasarlı binaların durumu nedeniyle endişe duymasın. Bu binaların ayrıştırılması yapıldıktan sonra yıkım işlemleri hızlanacak' dedi.

A W270093 05 Result

'Yerinde Dönüşüm Projesine İlgi Az'

Adana’da ‘Yerinde dönüşüm’ projesine çok fazla talep gelmediğini ifade eden Karslıoğlu, vatandaşların işlemlerini hızlandırmaları için birlik içinde olmaları gerektiğini belirtti. '10 daireli bir blokta herkes farklı bir ses çıkarıyor, mahkemeye verenler oluyor. Kırsal kesimde ise 428 hafif çelik konut ihalesi yapıldı ve bu işlemler devam ediyor' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meclis'te düzenleme: 800 bin kişiye daha yeşil pasaport verilecek

Meclis'te düzenleme: 800 bin kişiye daha yeşil pasaport verilecek