Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da 96 kişinin ölümüne neden olan müteahhittin savunması şok etti

Adana'da 96 kişinin ölümüne neden olan müteahhittin savunması şok etti

Adana'da 96 kişinin ölümüne neden olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, ilk duruşmada yaptığı savunma şok etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da 96 kişinin ölümüne neden olan müteahhittin savunması şok etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Adana'da 6 Şubat'ta Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde hasar alan ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki sarsıntıda yıkılan Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki Alpargün Apartmanı'nda 96 kişi hayatını kaybetmişti. Apartmanın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanıyor.

Adana 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında savunma yapan Alpargün, "Binanın yıkılma sebebi ilk olarak depremin şiddetidir. Diğer neden ise yağmur, güneş enerji depolarının akıntıları ve su deposunda yaşanan sızmalar sonucu betonun içerisine işleyen suların beton kanserine neden olmasıdır. Ayrıca su demirlere de zarar vermiştir" dedi.

Alpargün, "Denetimin ardından gereken tüm ruhsatlar ve son olarak iskan alındı. Hiç eksik malzeme kullanmadım. Adana'da o dönem 3 büyük deprem oldu. Bu depremlerde binamız hasar almadı. Aradan 26 yıl geçti. 6 Şubat'ta büyük, şiddetli bir deprem yaşandı" diye konuştu.

Alpargün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gittiğini de belirterek, "72 yaşındayım. Olayın şokuyla travma yaşadım. Her depremzede gibi uzaklaşmak istedim. Arandığımı öğrenince gidip, bizzat polise teslim oldum. 40 yıldır bu işi yapıyorum. İnsanları hep mutlu etmeye çalıştım. Hastalıklarımdan dolayı cezaevi şartlarında zorlanıyorum. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Müştekiler ise apartmandaki daireler veya iş yerlerindeki kolon kesme iddialarının asılsız olduğunu, yapımda kullanılan malzemeler nedeniyle enkazın kum yığını halini aldığını ve Hasan Alpargün'den şikayetçi olduklarını belirtti.

Sanık Alpargün, yakınlarının kaybedenlerin maddi zararını karşılayacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Lezzet Festivali’nde tüketilenleri duyan şok oldu

Adana Lezzet Festivali’nde tüketilenleri duyan şok oldu