Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana TEKNOFEST'i 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti

Adana TEKNOFEST'i 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Adana’da büyük ilgi gördü. 5 gün süren festivale 1 milyon 100 bin ziyaretçi katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana TEKNOFEST'i 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti
KAYNAK: İHA

Adana’da 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST, bu yıl da büyük bir heyecanla tamamlandı. 

Festival boyunca insansız hava araçlarından yapay zekaya, otonom sistemlerden uzay teknolojilerine kadar pek çok alanda projeler sergilendi. Adana TEKNOFEST, gençlerin projelerini sergileyip geleceğe dair adımlar attığı bir platform olurken, katılımcılardan büyük ilgi topladı.

1 Milyon 100 Bin Ziyaretçi

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kapanış töreninde yaptığı konuşmada Adana'da 1 milyon 100 bin ziyaretçinin festivale katıldığını belirtti. Bayraktar, “TEKNOFEST sadece bir teknoloji festivali değil, geleceğe yön veren bir umut hareketidir” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise kapanış konuşmasında, TEKNOFEST’te yarışan gençlerin Milli Teknoloji Hamlesi'nin kahramanları olduğunu vurgulayarak, "Bu milletin bileği bükülmez" ifadesini kullandı. Kacır, teknolojiye gönül veren gençlerin gelecekte büyük başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

Şampiyonlar Ligi Ödülleri Sahiplerini Buldu

TEKNOFEST’te büyük rekabetin yaşandığı Şampiyonlar Ligi yarışmalarında kazanan takımlar ödüllerini Selçuk Bayraktar ve Bakan Kacır’dan aldı. MCT Sensor Merkutech 21 takımı birincilik ödülünü kazandı.

Nefes Kesen Gösteriler

Festivalin son gününde, Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün nefes kesen uçuş gösterileri büyük ilgi gördü. Adana semalarında gerçekleştirilen gösteriler, izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşattı. Ayrıca "Bir Çocuk Gelsin, Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında 40 bin çocuk etkinliğe katılarak havacılık dünyasıyla tanıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Şırnak'ta 55 Mağara ve Sığınak İmha Edildi''

İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Şırnak'ta 55 Mağara ve Sığınak İmha Edildi''