Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Adana TEKNOFEST kapılarını açtı: Gençler teknolojiye akın etti

Adana TEKNOFEST kapılarını açtı: Gençler teknolojiye akın etti

Kapılarını açan Adana TEKNOFEST gençleri teknolojiyle buluşturuyor. Festivalde yerli ve milli teknoloji ürünleri, hava gösterileri ve bilimsel etkinlikler var.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana TEKNOFEST kapılarını açtı: Gençler teknolojiye akın etti
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana'da düzenleniyor. Sabah saatlerinde ilk ziyaretçilerini kabul eden festival, yerli ve milli teknoloji meraklılarını bir araya getiriyor. Türkiye'nin dört bir yanından gençler ve teknoloji severler Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda buluşarak unutulmaz anlar yaşıyor.

Yerli ve Milli Teknoloji Gururu

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde, 128 kurumun katılımıyla gerçekleştiriliyor. 

Festival alanında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatı'nın Türk Bayrağı ile gerçekleştirdiği hava gösterileri, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Gösterilerde Bayraktar TB2, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET ve Atak helikopteri yer aldı.

Gençler Teknolojiye Yoğun İlgi Gösterdi

TEKNOFEST'in açılışıyla birlikte alanda yoğun bir katılım gözlendi. Özellikle gençler ve öğrenciler festivalde sergilenen simülasyonlar, bilimsel atölyeler ve savunma sanayisi ürünleriyle ilgilendi. 

Bayraktar TB2 ve paramotor gösterileri büyük beğeni toplarken, teknolojiye olan ilgiyi artırmayı amaçlayan etkinlikler düzenlendi. Gençler, otonom araçlar, insansız hava araçları ve yapay zeka gibi farklı alanlarda düzenlenen yarışmalarla teknolojiye olan meraklarını pekiştirme fırsatı buldu.

Selçuk Bayraktar: "TEKNOFEST Gençlik Hareketidir"

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açılış konuşmasında TEKNOFEST'in sadece bir festival değil, gençlik hareketi olduğunu vurguladı. Bayraktar, "Gençlerimizin teknolojiye duyduğu ilgiyi her yıl bir adım öteye taşıyoruz. TEKNOFEST, değişim ve umut demektir" ifadelerini kullanarak gençlere seslendi.

Gazze'ye Dikkat Çekildi

Selçuk Bayraktar, konuşmasında dünya genelindeki adaletsizliklere de dikkat çekti. Gazze'de her gün bebeklerin katledildiğini hatırlatan Bayraktar, dünyanın bu zulmü izlemekle yetindiğini belirtti. Bayraktar, "Gençlerimiz bu karanlığa son verecek, insanlık için adaleti ve umudu inşa edecekler" dedi.

"Gençler Geleceği İnşa Ediyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, TEKNOFEST kuşağının Türkiye'nin geleceğine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Üreten bir gençlik geliyor. Işıl ışıl bir gençlik Türkiye'nin geleceğini inşa edecek" dedi. Kacır, TEKNOFEST'in Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine olan katkısını vurguladı.


 

katılımcılar gurur dolu

Oğluyla birlikte stantları gezen Sibel Daş, gurur duyduğunu belirterek “Çok güzel bir duygu. Çocuklar çok sevindi. Uçakları yakından gördüler. Gurur duyuyoruz. Adım adım hedeflerimize ulaşıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar bayrağımızı indiremezler” dedi.

Mersin'den TEKNOFEST'i görmek için gelen Zeynep Erdilek ise, “Bu güzel gösteriyi bizlere hazırladıkları için çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok gururlandık. Çok merak ettim. Burayı görmek istedim. Her şeyi dikkatimi çekti. Uçak, helikopterler hepsi çok güzel. Hepsi bizi gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

9 yaşındaki Çınar Öztürk, “Burayı çok güzel buldum. Ben uçaklara, gemilere, helikopterlere meraklıyım. Elimden geldiğince tüm TEKNOFEST'lere katılım göstermeye çalışıyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karaman'da baraj gölüne giren 17 yaşındaki gencin feci sonu

Karaman'da baraj gölüne giren 17 yaşındaki gencin feci sonu