Adana'nın Feke ilçesinde 4 dönüm arazide yetiştirilen kızılcık kirazı, köy sakinleri tarafından kış aylarında şifa niyetine tüketiliyor.
Hasat Dönemi ve Kurutma İşlemi başladı
Kızılcık kirazı hasadını gerçekleştiren Gün ailesi, yaklaşık 1 ay boyunca bu meyveyi toplayarak kurutuyor. Kurutulan kirazlar, kış aylarında sağlık açısından oldukça değerli bir ürün haline geliyor. Bu yılki hasadın bereketli geçtiğini belirten üreticiler, kış hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.
“Torosların Şifası Bizim İçin”
Kızılcık kirazı üreticisi Hacer Gün, yerli kiraz bahçesini aşılayarak kızılcık kirazı yetiştirmeye başladıklarını ifade etti. "Toroslar'ın şifası bizim için çok kıymetli. Yaklaşık 100 ağacımız var ve her bir ağaç şifa dağıtıyor. Şekeri düşük olan kızılcık kirazımız, her hastalığa iyi gelir” dedi.
Kızılcık Kirazı Şifa Deposu
Sağlık açısından oldukça faydalı olan kızılcık kirazı, özellikle kanser ve birçok hastalığa iyi gelmesiyle biliniyor. C, K, B6 ve E vitaminleri açısından zengin olan bu meyve, ayrıca kalsiyum, magnezyum, demir, manganez ve potasyum gibi mineraller de barındırıyor.