Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana Altın Koza Film Festivali: Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adana Altın Koza Film Festivali: Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Orhan Kemal Emek Ödülleri 2024’ün kazananları açıklandı. Ödüller bu yıl kimlere verildi? Detaylar haberimizde..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Altın Koza Film Festivali: Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında bu yıl Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinemamızın değerli isimlerine verildi. Festivalin 23 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek açılış töreninde takdim edilecek ödüller, sinema emekçilerine verilen bu prestijli ödüllerin kazananları belli oldu.

Ödüller Bu Yıl Kimlere Verildi?

Orhan Kemal Emek Ödülleri, sinema dünyasına önemli katkılarda bulunan üç isme layık görüldü:

Muzaffer Hiçdurmaz: Yönetmen, genel koordinatör, senarist ve oyuncu yönetmeni olarak sinema dünyasında önemli bir yer edinmiş olan Muzaffer Hiçdurmaz, sinemamıza kattığı emek ve eserlerle tanınıyor. Özellikle “Çark” filmiyle dikkat çeken Hiçdurmaz, sinema kariyerinde Lütfi Ö. Akad, Şerif Gören ve Ertem Eğilmez gibi ustalarla çalışmıştır.

Güler Ökten: 1960 yılından itibaren tiyatro sahnelerinde adından söz ettiren ve birçok klasik Türk filmiyle tanınan oyuncu Güler Ökten, “Kırık Bir Aşk Hikayesi”, “At”, “Sürü” gibi önemli yapımlarda rol almış ve “Bizimkiler”, “Leyla ile Mecnun” gibi dizilerle hafızalarda yer etmiştir.

Mazlum Kiper: Seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper, “Yüzüklerin Efendisi” serisinde ‘Saruman’ karakteri ile tanınmış, “Hollywood Kaçakları”, “Abuzer Kadayıf” gibi filmlerde de önemli roller üstlenmiştir. Şehir Tiyatroları'nda genel sanat yönetmenliği de yapmış olan Kiper, seslendirme sanatında önemli bir figürdür.

Ödül Gerekçeleri ve Detaylar

Festival Yürütme Kurulu, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin sahiplerini açıklarken şu sözlere yer verdi: “Bu yıl ödülleri üç değerli sinemacıya vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Muzaffer Hiçdurmaz, sinema dünyasında uzun yıllardır çeşitli görevlerde bulunmuş ve birçok önemli projede yer almıştır. Güler Ökten, sinemamızda ve televizyon dünyasında büyük başarılar elde etmiş bir karakter oyuncusudur. Mazlum Kiper ise seslendirme alanında önemli bir isim olarak tanınmaktadır.”

Ödüller 23 Eylül’de Takdim Edilecek

Orhan Kemal Emek Ödülleri, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Açılış Töreni'nde 23 Eylül 2024 tarihinde sahiplerini bulacak. Sinema dünyasının önde gelen isimleri, bu özel gecede ödüllerini alacak ve festival, sinemaseverler için unutulmaz bir deneyim sunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yapay zekaya duyulan güven araştırıldı! Çıkan sonuç şok etti

Yapay zekaya duyulan güven araştırıldı! Çıkan sonuç şok etti